Şenay Günaydın'a 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor

- CHP İstanbul Milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Maçka Demokrasi Parkı'nda düzenlenen eylemde yaptığı konuşması nedeniyle tutuklanan Şenay Günaydın hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2017 18:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Şenay Günaydın'a 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Maçka Demokrasi Parkı'nda düzenlenen eylemde yaptığı konuşması nedeniyle tutuklanan Şenay Günaydın hakkında 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba tarafından hazırlanan iddianamede, Günaydın'ın, Maçka Demokrasi Parkı'ndaki eylemde yaptığı konuşmasındaki beyanlarına yer verildi.

İddianamede, şüpheli Günaydın'ın emniyette alınan ifadesinde, konuşmasının bir basın açıklaması niteliğinde olmadığını, olay günü Maçka Parkı'na gezmek için gittiğini, orada gördüğü insanlardan etkilenerek bu konuşmayı yaptığını, yanlış anlaşıldığını ve olay nedeniyle pişman olduğunu söylediği aktarıldı.

Günaydın'ın telefon mesajlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret niteliği taşıyan ifadeler kullandığının tespit edildiği belirtilen iddianamede, şüphelinin sosyal medyada yaygınlık kazanan halkı sokağa çağıran konuşmaları nedeniyle ciddi tepki yarattığı, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı kaydedildi. İddianamede, şüphelinin attığı mesajlarla 15 Temmuz darbe girişiminin sahte olduğuna yönelik algıyı kuvvetlendirmeye çalıştığı anlatıldı.

İddianamede, şüpheli Günaydın hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "suç işlemeye alenen tahrik", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 9 yıl 9 aydan 27 yıla kadar hapis cezası istendi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Maçka Parkı'nda yaptığı konuşmada "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla Şenay Günaydın tutuklanmıştı. Sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanan Günaydın'ın CHP Ataşehir İlçe Teşkilatı üyesi olduğu öğrenilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber