4 sanığa FETÖ'den 6 yıl ile 1 yıl arasında hapis cezaları

- "Silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla yargılanan 4 sanık, 6 yıl 3 ay ile 1 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2017 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 sanığa FETÖ'den 6 yıl ile 1 yıl arasında hapis cezaları

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliye yapılanmasıyla ilgili dava sonuçlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu yargılanan, meslekten ihraç edilen adliye çalışanı İ.Ö, tutuksuz sanıklar Z.T, S.B, Z.S. ve B.Ö. ile avukatları katıldı.

Tanık O.Y, duruşmadaki ifadesinde, sanıkların sohbet toplantılarına katıldığı söyledi.

Sanıklardan İ.Ö'nün hakim ve savcılardan kurban istediğini iddia eden O.Y, "Sanıklardan Z.T. adliyede fişleme işiyle uğraşıyordu Z.T, örgüte bağlılığı üst seviyede olan, kesintisiz himmetini ödeyen, sohbetlere katılan kişilerdendi. Bu şekilde olan kişilere '5A' grubu denir. Z.T. de '5A' grubundaydı." dedi.

Tutuklu sanık İ.Ö. ise örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığını kabul etti ancak FETÖ ile ilgisi bulunmadığını öne sürdü.

İ.Ö, "FETÖ lideri oyunu belli ettikten sonra benim onunla hiçbir ilişkim kalmadı. Bunu yaptıktan sonra herkesin ortasında ben ona küfrettim. Bana göre dini lider oyunu belli etmez. Ettikten sonra benim için bitti." ifadesini kullandı.

Diğer sanıklar da örgütle bağlantıları olmadığını ileri sürerek, tahliyelerini talep etti.

Savunmaların ardından cumhuriyet savcısı, sanıkların "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan İ.Ö, S.B. ve Z.S'yi 6 yıl 3 ay, Z.T'yi 3 yıl 1 ay 15 gün, B.Ö'yü de 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber