Başhekim: Hastanın genel durumu çok çok iyi

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aydınlı: - "(Antalya'daki patlamada yaralanan 17 yaşındaki genç) Hastanın genel durumu çok çok iyi. Hemen hemen bütün işlerini kendisi yapıyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2017 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başhekim: Hastanın genel durumu çok çok iyi

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Antalya'da evde meydana gelen patlamada yaralanan 17 yaşındaki Altuğ Özışık'la ilgili olarak "Hastanın genel durumu çok çok iyi. Hemen hemen bütün işlerini kendisi yapıyor." dedi.

Aydınlı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Ahmet Arif Ergin'in Antalya'da meydana gelen patlamada yaralanan baba Tuncay Özışık ile oğlu Altuğ Özışık'ı ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Prof. Dr. Aydınlı, elim ve üzücü kazanın bir TÜBİTAK mensubunun, eşi ve çocuğuyla birlikte bir festivale hazırlanırken yaşandığını belirterek, TÜBİTAK mensubu Tuncay Özışık da çok basit problemlerin, çocuğunda ise çok ciddi bir yaralanma olduğunu söyledi.

Bugünkü ziyarette hem yaralanan çocuk da hem de ailesinde çok güzel bir metanet hali olduğunu dile getiren Aydınlı, şöyle konuştu:

"Gerçekten bu kazayı çok olgunlukla karşılamışlar. Böyle sıkıntılı bir durumdan böyle ancak bu şekilde gidilebilir. Akdeniz Üniversitesi olarak elimizden gelen bütün imkanlarla onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ameliyatları yapan ekipler, Türkiye'nin en deneyimli ekipleri. Daha sonra farklı şeyler söylenebilir ancak hastamızın akut durumu geçmeden başka da bir şey söylemeye gerek yok. Hastanın genel durumu çok çok iyi. Hemen hemen bütün işlerini kendisi yapıyor. Suyunu içiyor, tuvaletine gidiyor, telefonla konuşuyor. Morali de gayet iyi. Umarım bundan sonraki süreçte böyle devam eder ve yakın zamanda taburcu ederiz."

Hastanın ailesinin organ nakli sırasına konulmasıyla ilgili talebi olup olmadığı yönündeki soru üzerine Aydınlı, bunun konuşulması için henüz çok erken olduğunu belirtti.

Aydınlı, ileride bunların testlerinin yapılacağını vurgulayarak, "Akdeniz Üniversitesi, bu konuda dünyanın en önde gelen üniversitelerinden, hastanelerinden biri. Ömer Özkan Hoca gibi bir değerimiz var. Bu aşamaya gelince muhakkak ki onlar değerlendirilecektir. Sıraya alınacaktır." diye konuştu.

Altuğ Özışık'ın gözünde bir sıkıntı olduğunu ve şimdilik olumlu şeyler gözükmediğini anlatan Aydınlı, bir miktar daha hastanın takibinin devam edeceğini bildirdi.

- Olayın geçmişi

Konyaaltı ilçesi Altınkum Mahallesi'nde bulunan 8 katlı bir apartmanın 7. katındaki evde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana gelmiş, deney yaptıkları öne sürülen TÜBİTAK Gözlemevi'nde görev yapan Tuncay Özışık, eşi Hatice Özışık ve oğulları Altuğ Özışık yaralanmıştı.

Hafif yaralı çift, ağır yaralı oğullarını otomobille yakınlardaki özel bir hastaneye götürmüş, burada yapılan ilk müdahalenin ardından hasta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Altuğ Özışık'ın iki elini kaybettiği belirtilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber