Mahkeme Başkanı: ByLock bir şehir efsanesi değildir

Mahkeme Başkanı, "Bylock bir şehir efsanesi değildir. 17-25 Aralık'tan sonra hücresel bir şekle dönüşen FETÖ'nün hücreler arasında iletişimi koparmamak amacıyla propaganda yaptığı bir alandır." diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2017 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme Başkanı: ByLock bir şehir efsanesi değildir

Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) askeri yapılanmasına ilişkin soruşturmada 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmasına, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Tutuksuz sanıklardan meslekten ihraç edilen eski Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, savunmasında, FETÖ üyesi olduğu yönündeki iddiaları kabul etmediğini ve hiçbir şekilde darbe girişiminin içerisinde yer almadığını belirtti.

15 Temmuz gecesi görevinin başında olduğunu ve darbe girişiminin içinde hiçbir şekilde yer almadığını savunan Kırkaya, "Darbe girişimini öğrendiğim andan itibaren gerekli talimatları verdim. O gün Genelkurmay Başkanlığından gelen mesaj üzerine verdiğim talimat ne yazık ki ceride defterine geç yazılmış." dedi.

Tutuklu sanık meslekten ihraç edilen eski Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Cahit Hakan Öztürk de ByLock kullandığı yönündeki iddiaları kabul etmeyerek, "ByLock listeleri sürekli güncelleniyor ve yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Bu ByLock olayının çöktüğü çok açık." dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "Bylock bir şehir efsanesi değildir. 17-25 Aralık'tan sonra hücresel bir şekle dönüşen FETÖ'nün hücreler arasında iletişimi koparmamak amacıyla propaganda yaptığı bir alandır." diye konuştu.

Mahkeme heyeti Cahit Hakan Öztürk'ün tahliyesine karar verirken duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber