Minareler devrildi, dereler taştı, yollar sular altında kaldı

Şiddetli yağış nedeniyle Küçükçekmece'de Mareşal Fevzi Çakmak Camisi'nin minaresi tamamen yıkılırken, Kadıköy'de Haydarpaşa Camisi'nin minaresinin de külahı düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2017 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Minareler devrildi, dereler taştı, yollar sular altında kaldı

Şiddetli yağış dolayısıyla Küçükçekmece'de bir caminin minaresi tamamen yıkılırken, Kadıköy'de de bir caminin minaresinin külahı düştü.

İstanbul'da etkili olan sağanak nedeniyle Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'ndeki Mareşal Fevzi Çakmak Camisi'nin minaresi tamamen yıkıldı.

Minare cami binasının üzerine devrilirken, yaralanan olmadı.

Mahalle sakinlerinden Aykut Yüce, yağış sırasında havada bir karaltı oluştuğunu belirterek, "Karaltının ardından sanki bir hortum oluştu. Cami minaresi de hortum nedeniyle yıkıldı. Minare, cami binasının üzerine devrildi. Allah'tan sokağa düşmedi. Etrafta da insan yoktu." dedi.

Kadıköy'de Haydarpaşa Camisi'nin minaresinin kubbe kısmı da sağanağın etkisiyle devrildi. Kubbenin çevredeki kimsenin üzerine düşmediği bildirildi.

- Kadıköy'den E-5'e çıkan yollar kapandı

Şiddetli yağış nedeniyle Kadıköy'den E-5'e çıkan tüm yollar kapandı. Bu nedenle E-5'e çıkmak isteyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Kurbağalıdere'nin taşması nedeniyle çevresindeki bazı yollar sular altında kaldı.

Ayrılıkçeşme'deki bazı köprülerin altında da sular birikti. Suların içinde kalan araçlarda mahsur kalanlar çevredekiler tarafından kurtarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber