İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'FETÖ üyesi değilim, etkin pişmanlıktan yararlanmayacağım'

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, çoğunluğu eski astsubay ve uzman çavuş 8 sanığın yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2017 21:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'FETÖ üyesi değilim, etkin pişmanlıktan yararlanmayacağım'

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, çoğunluğu eski astsubay ve uzman çavuş 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuklu yargılanan eski astsubaylar E.Y, M.E.C, T.M. ile eski uzman çavuşlar S.A ve E.G. ve 3 tutuksuz sanıkla, yakınları ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, kimlik tespitinin ardından sanıkların ifadelerini aldı.

ByLock kullandığı iddia edilen tutuklu eski astsubay E.Y, FETÖ'nün dershanelerine gitmediğini, yurtlarında kalmadığını söyledi.

Eşinin de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu olduğunu belirten E.Y, "Düğün iznindeyken darbe oldu. O gece evden çıkmadık. 16 Temmuz'da komutanım aradı ve mühimmat deposunu korumakla görevlendirildim. Darbeye karşıyım ve lanetliyorum. Eşim de ben de vatanımızdan başka kimseye çalışmadık. Darbeci ve vatan haini değilim. Girdiğim sınavları ve mülakatları da hakkımla kazandım. Bana Y.E.K, tarafından iftira atılmıştır. FETÖ üyesi olmadığım için de etkin pişmanlıktan yararlanmak istemiyorum." dedi.

Sanık E.G. de ByLock kullanmadığını ve kendisine iftira atıldığını öne sürerek, "İbadetlerimi alenen yaparım. FETÖ ile zıt bir karakterim var. Onlar gizli ibadet yapılsın ister, ben üniformamla namaz kılarım. Eşimle de cemaat evliliği yapmadım. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 10 yıldır onurlu ve gururlu bir personeliyim. Terörist değilim." ifadelerini kullandı.

Sanık M.E.C. de savunmasında şunları kaydetti:

"Terörle mücadele için Tunceli'nin Ovacık ilçesinde gönüllü olarak görev yapmaya gittim. Ailem de darbe gecesinden itibaren demokrasi nöbetlerine katıldı. Terör operasyonlarında kritik görevlerde yer aldım. Sivas Emniyet Müdürlüğüne kendim teslim oldum. FETÖ ya da başka örgütle bağlantım yoktur. Vatanım ve milletim için çalışmaktayım. Bir kimse hem vatan sevdalısı hem de vatan haini olamaz. Darbeciler çok ceza almalı çünkü ben onlar yüzünden 8 aydır tutukluyum. Biz 7 kardeşiz ve ailem de 7 çocuğunu bu vatana kurban edecek kimselerdir. Üniformama ve kendime leke getirmedim."

Sanık T.M. de darbe girişiminden haberdar olmadığını ve o geceyi birliğinde geçirdiğini belirterek, "Vatanıma ve üniformama ihanet etmedim. Komutanlarımdan başka kimseden emir almadım. Darbeyle ilgili görev tanımı da yapılmadı. FETÖ üyesi değilim ve askeri yapıları içinde bulunmadım." dedi.

Etkin pişmanlıktan faydalanan tutuksuz sanık Y.E.K ise örgütle ilişkisini kabul etti ve irtibatlı olduğu dönemdeki faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Y.E.K, "ByLock'tan önce FETÖ'de Kakao Talk uygulamasını kullanıyorduk ancak buradaki sanıkların birkaçıyla sadece ByLock üzerinden konuştuk. Ben örgüte adam kazandırma pozisyonunda değildim. Ben sadece bana bildirilen ve kod isimleri verilen kişilerle ilgileniyordum. E.A'ya da seçim zamanı AK Parti'den başka güçlü olan bir partiye oy vermesini söyledim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, 5 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz yargılan E.A'nın tutuklanmasına karar verdi.

Heyet, ByLock raporlarının ve HTS kayıtlarının araştırılması için duruşmayı 30 Ekim'e erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber