İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mekansal Adres Kayıt Sistemi Projesinde çalışmalar başladı

Türkiye'de bu yıl 31 ili kapsayan proje kapsamında, Sakarya'da pilot ilçe olarak belirlenen Serdivan'da çalışmalar başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2017 22:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mekansal Adres Kayıt Sistemi Projesinde çalışmalar başladı

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde, Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Projesi kapsamında veri üretimi ve yaygınlaştırma çalışmalarının başladığı bildirildi.

Serdivan Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce, ulusal veri tabanında yer alan adres verilerine mekansal boyut kazandırmak amacıyla adres bilgilerini harita üzerinden de görünebilir kılacak MAKS Projesi veri üretimi ve yaygınlaştırma çalışmaları Serdivan'da başladı.

Çalışmalar kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen 50 kişilik ekip, Serdivan'ın 24 mahallesinde, 1896 cadde ve sokaktaki 20 bin binayı ve yolları tek tek fotoğraflıyor, aynı zamanda üst yapıya dair bilgileri de fotoğraflarla veri tabanına işliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, MAKS'ın Sakarya'da ilk kez Serdivan'da uygulandığını belirtti.

Projenin bu yıl 31 ili kapsadığını ve Sakarya'da da Serdivan'ın pilot ilçe olarak seçildiğini ifade eden Alemdar, "İçişleri Bakanlığımız nezdinde yürütülen MAKS projesi sayesinde özellikle afet ve acil durum anında ihtiyacı olan tüm kamu kurumları, bilgilere anlık olarak ulaşabilecek. Aynı zamanda ulaşım, sağlık başta olmak üzere birçok alanda mekansal analizler yapılabilecek ve bu veriler yatırım politikalarını da yönlendirecek." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber