Mimarlık öğrencileri betonla hayat veriyor

BURSA Çimento Fabrikası'nda, BETONART Yaz Okulu'na katılan mimarlık öğrencileri foksiyonunu yitirmiş ürünleri betonla birleştirerek hayata kazandırıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Temmuz 2017 23:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mimarlık öğrencileri betonla hayat veriyor

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin 2002 yılından beri BETONART adı aldığı mimarlık fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlendiği yaz okulu Bursa Beton'un katkısıyla Bursa Çimento Fabrikası'nda gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin yerlerinde bulunan Mimarlık Fakültelerinin üçüncü sınıfı bitirmiş öğrenciler, 8 gün sürecek yaz okulunda, atık eşyaları tamir ederek ya da ileriye dönüşüm anlayışıyla yenileyerek üretim-tüketim ilişkilerini sorgulayacak. 15 yıldır farklı kentlerde farklı temalarla gerçekleşen Yaz Okulu'nun 16'ıncısı olan ve 20 Temmuz'da başlayan etkinlik 28 Temmuz'da sona erecek.

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, yaz okulunda kullanım amacı ve fonksiyonlarını yitirmiş ürünlerin tekrar hayata bir şekilde kazandırılabilmesi için projenin yürütüldüğünü söyledi.

Urban Atölye kurucusu Nilüfer Kozikoğlu, AA Visiting School'un program direktörü Elif Erdine ve Yalın Mimarlık'tan Ömer Selçuk Baz'ın sunumlarının da yer alacağı etkinlikte çağdaş mimarlık örneklerini görmek amacıyla Bursa'daki Merkez Bankası Binası, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de anlatılacak. Gezinin ardından mimarlar, katılımcıların projelerini anlatma şansı bulacağı jüride de görev alacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber