İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Iğdır'da 11 FETÖ sanığı tahliye edildi

IĞDIR Üniversitesinde FETÖ/PDY'den tutuklanan ve Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 11 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Temmuz 2017 23:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Iğdır'da 11 FETÖ sanığı tahliye edildi

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında Iğdır Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'ın da bulunduğu 60 kişinin Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Yılmaz ile birlikte eski Genel Sekreter Ahmet Kızılkurt, geçen yılın Kasım ayında tutuklandı. Hazırlanan ve mahkemede kabul edilen 176 sayfalık iddianamede, ihraç edilen eski rektör İbrahim Hakkı Yılmaz hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'zincirleme şekilde görevini kötüye kullanarak haberleşmenin gizliliğini ihlal etmeye azmettirme" suçlarından 8 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde son yapılan duruşmada, Iğdır Üniversitesinde eskiden idari görevleri bulunan ve öğretim üyesi olan Ahmet Kızılkurt, Yadullah Keser, Gürbüz Zengin, Orhan Kuşut, Kemal Karataş, Tuncay Dikici, Adnan Bayrak, Yaşar Şeker, Küçük Ali Kahveci, Zeki Halis, Mustafa Yaşar adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber