İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çalışan maaşlarında gelir vergisi düşürülebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın bakanlara "vatandaşlara dokunacak icraatlar yapın" talimatı doğrultusunda Maliye Bakanlığı, çalışanların maaşlarında artış sağlayacak vergi dilimleri ile ilgili düzenleme yapmak için harekete geçti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Temmuz 2017 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalışan maaşlarında gelir vergisi düşürülebilir

ZÜBEYDE YALÇIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın bakanlara "vatandaşlara dokunacak icraatlar yapın" talimatı doğrultusunda Maliye Bakanlığı, çalışanların maaşlarında artış sağlayacak vergi dilimleri ile ilgili düzenleme yapmak için harekete geçti.

Maaşlarda ilk dilim verginin düşürülmesi ya da belli rakama kadar olan maaşlardan hiç vergi alınmaması gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ile yaptığı toplantıda 180 günlük eylem planı dahil yapılacak tüm proje ve icraatlarının "vatandaşa dokunan, onun hayatını kolaylaştıran" şeyler olması gerektiğini belirtmişti. Bu kapsamda iki alternatif üzerinde duruluyor.

Bunlardan ilki maaşlardan alınan verginin ilk diliminin yüzde 15'ten yüzde 10'a düşürülmesi yönünde. Bu bütün çalışanların maaşında bir artış sağlayacak. İkinci formül ise belli rakama kadar olan maaşlardan hiç vergi alınmaması. Bu rakamın ne olacağına ilişkin de alternatifli çalışmalar yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber