İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Celepoğlu, MİT kumpasını FETÖ hattı ile yönetmiş

15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'nün atama listesinde ismi yer alan MİT TIR'ları davası sanığı general Celepoğlu'nun, kumpası FETÖ'nün operasyon hattı üzerinden yürüttüğü tespit edildi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Temmuz 2017 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Celepoğlu, MİT kumpasını FETÖ hattı ile yönetmiş

Kemal GÜMÜŞ

15 Temmuz girişiminde atama listesinde "Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı" olarak görev verilen Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun MİT TIR'ları kumpasındaki rolü filmlere konu olacak titiz ve teknik bir çalışma sonucu ortaya çıkartıldığı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'nın MİT TIR'ları kumpasıyla ilgili hazırladığı 5. iddianamede Terörle Mücadele Daire Başkanlığının failleri tespit etmek için yaptığı teknik çalışmların ayrıntılarına genişçe yer verildi. Adana Jandarma Bölge Komutanlığı döneminde MİT'e yönelik kumpastaki rolü araştırılan Celepoğlu'nun FETÖ'nün operasyon hattı üzerinden örgüt mensuplarıyla iletişim kurarak talimat alıp verdiği tespit edildi.

İHANETİN RESMİ ÇIKTI

Hatların belirlenmesinden sonra TEM Daire Başkanlığı'nca hazırlanan HTS inceleme raporunda; Cumali Çelik adına kayıtlı 5344098382 numaralı hat ile şüpheli Hamza Celepoğlu'nun günlük hayatta kendi adına kayıtlı kullandığı 5066722733 numaralı hattın, Adana, Ankara, Hatay ve İstanbul illerinde aynı günlerde ortak baz verdiği kaydedildi.

FETÖ HATLI 428 GÖRÜŞME

Telefon görüşme trafiği (HTS) kayıtlarıyla hazırlanan 4 farklı haritada Celepoğlu'nun FETÖ hattı üzerinden 428 görüşme yaptığı ve her iki hattın da Celepoğlu'na gittiği her ilde aynı yerden sinyal verdiği vurgusu yapıldı.Yapılan incelemede, şüpheli Hamza Celepoğlu'nun kullandığı kendi adına kayıtlı GSM hattının Avea isimli operatör şirketine kayıtlı iken, örgütsel amaçlı kullandığı Cumali Çelik adına kayıtlı operasyonel hattının Turkcell operatörüne kayıtlı olduğu belirtildi.

TALİMAT ALMIŞ

İddianamede "şüpheli Celepoğlu'nun FETÖ hattı üzerinden görüşme yaptığı numaraların ise FETÖ'nün Mersin, Osmaniye, Hatay ve Adana'daki jandarma örgüt imamı Halil (Kod)Hamza Ali Ece'ye ait olduğu operasyonel hatlar olduğu tespit edilmiştir" denildi.Başsavcı İrfan Fidan hazırladığı iddianamede şüpheli Hamza Celepoğlu'nun, 1-3 Ağustos 2012 tarihinde Yüksek Askeri Şura kararlarıyla Tuğgeneral rütbesine terfi ettiği, YAŞ kararlarıyla atamasının yapılmasının ardından daha resmi görevine başlamadan FETÖ imamı Halil (Kod) Hamza Ali Ece ile görüşerek, örgütsel irtibatı sağlamak maksadıyla kendisinden Cumali Çelik adına kayıtlı 5344098382 numaralı hattı temin ettiği ve 18 Ağustos 2012 tarihinde bu hatla örgütsel irtibatlarına başladığı, şüphelinin general rütbesinde olması dolayısıyla örgütsel hiyerarşide kendisiyle doğrudan Halil (Kod) Hamza Ali Ece'nin ilgilendiğini vurguladı.

KUMPAS BİTTİ HAT GİTTİ

Şüpheli Hamza Celepoğlu'nun Cumali Çelik adına kayıtlı operasyonel hattı, MİT TIR'ını durdurulması sırasında FETÖ Jandarma imamı Halil (Kod) Hamza Ali Ece tarafından saat 18:07:57'de (38 saniye), saat 19:36:59'da (30 saniye) ve saat 19:55:41'de (35 saniye) üç defa aranarak görüşme yaptıktan sonra bir daha hiç kullanmadığı tespit edildi.

FETÖ'NÜN LİSTESİNDE

MİT TIR'ları soruşturmasında tutuklu yargılanan Hamza Celepoğlu, 08.07.2008 - 13.08.2010 tarihleri arasında İstanbul Jandarma Komutanı olarak, 13.08.2010 - 08.08.2012 tarihleri arasında Bingöl İl Jandarma Komutanı olarak, 09.08.2012 - 22.08.2014 tarihleri arasında Adana Jandarma Bölge Komutanı olarak, 23.08.2014 - 31.07.2016 tarihleri arasında Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Grup Başkan Yardımcısı olarak Tuğgeneral rütbesiyle görev yapmıştı. Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden ihraç edilen Celepoğlu'nun ismi, 15 Temmuz darbe girişiminde darbeciler tarafından hazırlanan atama listesinde "Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı" olarak yer almıştı.

FETÖ'nün yeni üssü Latin Amerika

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kolombiya Koordinatörü ve Polis Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Özkan, FETÖ'nün Latin Amerika'da gizli bir yapılanma içinde olduğunu ifade ederek örgütün, Kolombiya'yı ''üs'' olarak kullandığını iddia etti. Özkan, "Gözlerden uzak durma, kaybolma, kendini unutturma ve bir sonraki hamle ve planları için yeniden yapılanıyorlar. Bu yapılanma biraz daha gizli bir şekilde yapılıyor. Örgütlenmeden çok yeniden toparlanma ya da duruma göre konum alma da diyebiliriz.'' görüşünü ifade etti.

VİZESİZ GEÇİYORLAR

Özkan, şunları kaydetti:

''Latin Amerika Türk pasaportunun geçerli olduğu bir bölge ve vizeye ihtiyaçları yok. Buradan ABD'ye geçiş için de vizeye ihtiyaçları yok. Örgüt üyelerinin bir kısmı geldikleri ülkede kalırken bir kısmı da buradan ABD'ye geçiyor. Bir anlamda burayı bir durak gibi kullanıyorlar. Burada çok rahatlar, çünkü onları takip edecek çok fazla sayıda Türk yok. Dolayısıyla faaliyetlerini de daha rahat yapıyorlar.'' Doç. Dr Mehmet Özkan, FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin Latin Amerika'da ilk anda ''tiyatro'' olarak algılandığını ve bu yönde yayınlar yapıldığını anlattı.

Provokatör CHP'li darbeyi biliyor muydu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet bahanesiyle gerçekleştirdiği yürüyüşte yaptığı sokağa dökülme çağrısı ardından gözaltına alınarak tutuklanan CHP'li Şenay Günaydın hakkında dört ayrı suç kapsamında iddianame düzenlendi. Günaydın'ın telefonundan inanılmaz mesajlar paylaştığı tespit edildi. 'Adalet Yürüyüşü' sırasında "Aileler duyarlı olsun, çoluğunu çocuğunu sokağa döksün... Kimseye merhametim yok artık" ifadelerini kullanan Günaydın'ın 15 Temmuz gecesi erken saatlerde yazdıkları da kafa karıştırdı.

BYLOCK İLE İRTİBAT

15 Temmuz akşamı 21.42'de rehberinde bulunan kişilere şu mesajı attığı tespit edildi: "Tayyip, Saddam gibi sonun geldi... Adam iç savaş istiyor." Ayrıca Günaydın'ın incelenen HTS kayıtlarında ByLock kullanıcılarıyla irtibatı tespit edildi. CHP'li provokatörün, erken saatte attığı tweet, 'darbeden haberdar mıydı?' sorusun akla getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber