İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TCDD: O personel ihbardan değil iftiradan atıldı

TCDD Genel Müdürlüğü, çok sayıda ismi FETÖ'cü olduğu iddiasıyla ihbar eden K. Ü.'nün memuriyetten, diğer çalışanlar hakkındaki asılsız iddiaları nedeniyle uzaklaştırıldığını bildirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Temmuz 2017 08:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
TCDD: O personel ihbardan değil iftiradan atıldı

TCDD, YENİ ŞAFAK GAZETESİNDE YER ALAN İDDİA İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Gazetenizin bugünkü sayısında; "İHBAR ETTİ İHRAÇ EDİLDİ" ve "İHBAR" edene İHRAÇ zulmü" başlıklı Teşekkülümüzü ilgilendiren habere yer verilmiştir.

Söz konusu haberde; 139 personel hakkında FETÖ'cü olduğunu iddia ederek, CİMER, BİMER, TCDD Teftiş Kurulu ve Savcılığa ihbarda bulunan Teşekkülümüz personeli K. Ü.'nün, Savcılık soruşturmalarının bitmesi beklenmeden TCDD Teftiş Kurulu tarafından yürütülen soruşturmanın ardından TCDD Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla memuriyetten çıkarıldığı belirtilmiştir.

1-K. Ü., Teşekkülümüzdeki görevi sırasında Teşekkülümüz üst kademelerdeki görevlileri de içerecek şekilde, toplam 139 personel hakkında 36 defa aynı içerikte CİMER, BİMER ve TCDD'ye suç isnatlarında bulunmuştur.

2-İsnat edilen suçlamalar sadece FETÖ'cülükle değil, rüşvet, yolsuzluk, cinsel ilişki, adam kayırma, firmalarla yakınlık, alkolizm vb. lerini de içermektedir.

Konuyla ilgili Teşekkülümüze yapılan bütün müracaatlar dikkate alınmış, titizlikle ve tekrar tekrar incelenmiş, Teşekkülümüzce ilgilinin kendisine de bilgi verilmiştir.

İddialarla ilgili Teftiş Kurulu Başkanlığımızca tüm konular kendisi ile şifahi olarak çok defa paylaşılmış olmasına rağmen ilgili, asılsız iddialarına yazılı olarak devam etmiş ve halen de devam etmektedir. Şu ana kadar asılsız iddia ve iftiralarda bulunduğu personel sayısı 400'ü geçmiştir.

3- K. Ü., suçladığı 139 personelden sadece 13 personel hakkında belge ve bilgi sunabilmiştir. Sunulan bu bilgi ve belgeler incelenebilecek nitelikte olduğu tespit edilmiştir. Bu personellerle ilgili incelemeler de devam etmektedir. Suç isnat edilen 139 personelden şu ana kadar sadece 1 personel FETÖ'den dolayı kamu görevinden çıkarılmıştır.

4- Diğer kişiler hakkında iddia edilen suçlamalar ise iftiradan öteye geçmemiştir.

5- Konuyla ilgili Teftiş Kurulumuz tarafından başlatılan soruşturma ve ardından TCDD Yüksek Disiplin Kurulumuz tarafından verilen karar ile Teşekkülümüz personeli K. Ü., 22 Mayıs 2017 tarihinde İHBARDAN DEĞİL, İFTİRADAN dolayı memuriyetten çıkarılmıştır.

6. Konu ayrıca Bakanlığımız Denetim Hizmetleri Başkanlığınca da incelenmiş, yapılan iş ve işlemlerin yerinde olduğu değerlendirilmiştir.

Basın Kanunu uyarınca konunun bu çerçevede yeniden değerlendirilmesini bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

İhbar etti ihraç edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber