'ÖTV indirimi hurda teşviki ile desteklensin'

TESK Genel Başkanı Palandöken: ÖTV'siz araç alımından faydalanmak isteyen esnafımıza hurda teşviki de mutlaka getirilmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2017 10:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'ÖTV indirimi hurda teşviki ile desteklensin'

- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hurda araçların bir bedel karşılığında alınmasını isteyerek, "Ticari araçların değişimi için çıkarılan ÖTV'siz araç alımından faydalanmak isteyen esnafımıza hurda teşviki de mutlaka getirilmeli ve ÖTV indirimi hurda teşviki ile desteklenmeli." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, ticari araçların ÖTV'siz değiştirilebilmesi için çıkarılan yasadan binlerce ticari araç sürücüsünün faydalanmak istediğini ancak hurdaya ayıracakları araçlara hurda bedeli ödenmesini beklediklerini belirtti.

Sınai üretiminde demir ve çelik hurdasının çok önemli bir girdi olduğunu ifade eden Palandöken, Türkiye'nin son 10 yılda 68 milyar dolarlık demir çelik hurdası ithal ettiğine dikkati çekti. Palandöken şunları kaydetti:

"ÖTV indiriminin hurda teşviki ile desteklenmesi halinde sonuçları çok olumlu olur. Araç sahibi elindeki hurda aracından dolayı ek gelir elde eder, yeni araç için bir miktar kaynak olur, otomotiv sektöründe büyük bir canlanma görülür, sanayinin hurda ihtiyacı karşılanır, hurda ithalatı azalacağı için cari açık azalır, döviz kurları düşer, ekonomik büyüme artar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber