İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kastamonu'da FETÖ davasında karar!

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen 2 emniyet mensubunun yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2017 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kastamonu'da FETÖ davasında karar!

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan eski 3. sınıf emniyet müdürü S.G. ile tutuksuz sanık eski polis memuru V.K. ve avukatları katıldı.

Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan gizli tanık, ifadesinde, S.G'yi Adana'da görev yaptığı dönemden tanıdığını söyledi.

S.G'nin örgütün toplantılarına katıldığını belirten gizli tanık, "2011'den 2012'nin sonu ya da 2013'ün başına kadar Adana'da sohbet toplantılarına katıldı. 2012'nin sonu ya da 2013'ün başında Ankara'ya tayini çıktıktan sonra örgütle ilgili ne yaptığını bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

S.G ise savunmasında gizli tanığın söylediği şeylerin somut delillere dayanmadığını savundu.

FETÖ ile hiçbir bağı bulunmadığını öne süren S.G, "15 Temmuz'u ve bunu yapan FETÖ'yü lanetliyorum. Ben bunların ne okuluna gittim ne de çocuklarımı gönderdim. Hiçbir gönül bağım olmadı, olamaz da." dedi.

Sanık V.K. ile avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, S.G'nin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verip duruşmayı erteledi.

Özgür Alantor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber