İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

HSK'dan 3 kararname

Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi 3 farklı sürpriz kararnameye imza attı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 28 Temmuz 2017 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HSK'dan 3 kararname

Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi 3 farklı sürpriz kararnameye imza attı.

İlk kararname ile Anayasa değişikliği uyarınca kapatılan askeri mahkemelerde görevli 65 askeri hakim adli ve idari yargı hakim ve savcı olarak görevlendirildi. Diğer iki kararname ise adli ve idari yargı mensuplarına ilişkin oldu. 40 adli yargı, 5 ise idari yargı mensubunum görev yer değiştirildi. Bu isimlerin bir kısım daha önce açığa alınan hakim ve savcılardan mesleğe iade edilenlerden olduğu belirtildi.

Fevzi Çakır


Hakimler ve Savcılar Kurulu 65 askeri hakmi diğer mahkemelere atadı. 40'ı adli olmak üzere 45 hakimin de görev yerini değiştirdi.

HAKİMLER VE SAVCILAR KURULU
BİRİNCİ DAİRE BAŞKANLIĞI

6771 Sayılı Türkiye Cumhuriyet Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 17 nci maddesi ile 2709 Sayılı Türkiye Cumhuriyet Anayasasına eklenen geçici 21 inci maddesinin (e) fıkrası "Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve askeri mahkemeler kaldırılmıştır.
Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içinde; Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin askeri hakim sınıfından Başkan, Başsavcı, İkinci Başkan ve üyeleri ile diğer askeri hakimler (yedek subaylar hariç) tercihleri ve müktesepleri dikkate alınarak;
a) Hakimler ve Savcılar Kurulunca adli veya idari yargıda hakim veya savcı olarak atanabilirler."
hükmü uyarınca adli ve idari yargıda hakim veya Cumhuriyet savcılığı görevine atanma talebinde bulunan askeri hakimler ile bir kısım mahallerde oluşan ihtiyaç nedeniyle yapılan kararname sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır.

Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla taleplerini en geç 08 Ağustos 2017 tarihi mesai bitimine kadar adli ve idari yargıda görevli bulunanlar açısından UYAP personel ekranından "Atanma Talep Formu" nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle, askeri hakimler yönünden ise Hakimler ve Savcılar Kurulu Gelen Evrak Bürosuna ya da görevli oldukları kurumlar aracılığıyla yapmaları gerekmektedir.

Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımızın ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.

EK:1- Askeri Yargı Hakimlerine İlişkin 28/07/2017 Tarih ve 1036 Sayılı Kararname

EK:2- 28/07/2017 Tarih ve 1037 Sayılı Adli Yargı Kararname

EK:3- 28/07/2017 Tarih ve 1038 Sayılı İdari Yargı Kararname

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber