Cep telefonu gaspına 17 yıl hapis cezası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da 3 kişiden bir cep telefonu ile 5 YTL'yi zorla gasp ettikleri öne sürülen 6 kişiye ceza yağdı. Sanıklardan her biri 'yağma' suçundan 17 yıl 8 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, 2 Haziran 2005'te, Haleplibahçe Mahallesi'ndeki Kurtuluş Parkı'nda oturan Ali Tırpancı (20), Bedir Tağlamak(21) ve Mehmet Emin İnat'ın (27) üzerlerinde bulunan bir cep telefonu ile 5 YTL tanımadıkları kişilerce zorla gasp edildi. Gençlerin polisi arayarak yardım istemesi üzerine olay yerine gelen ekipler gasp olayını gerçekleştirdiği iddiası ile Yusuf S. (28), Ahmet A. (27), Mustafa Ç. (20), H.Ç., Umut S. (19) ile Ahmet B.'yi (21) gözaltına aldı.

Yakalanan zanlılar emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. 6 zanlı da nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir süre sonra mağdurlar şikayetlerinden vazgeçti ancak, olaya bakan cumhuriyet savcısı, zanlılar hakkında 'yağma ve yağmaya teşebbüs' suçlarından dava açtı.

Savcı, hazırladığı iddianamede her mağdur için 10'ar yıl olmak üzere sanıklar hakkında 30'ar yıl hapis cezası istedi.

Şanlıurfa 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan karar duruşmasına tutuklu yargılanan 6 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

Sanıklar son savunmalarında, suçsuz olduklarını belirterek beraatlarını istedi. Mahkeme heyeti, sanıkları ilk olarak, üst sınırdan 30'ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Daha sonra cezaları mahkemedeki iyi halleri ve bir mağdura karşı işlenen suçun eksik teşebbüs aşamasında kalması gözönünde bulundurularak ceza, her sanık için 17 yıl 8 ay 15'er gün hapis cezasına çevrildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber