AYCELL'in zarar eden şirketinde müdür aylık 40 milyar maaş alıyor

Haber Giriş : 26 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aycell-Aria birleşmesiyle yeni kurulan TTI İletişim ve Haberleşme Hizmetleri AŞ'nin Genel Müdürü olan Cahit Paksoy'un zarar eden şirketten aylık 40 milyar lira maaş aldığı ortaya çıktı. Sözleşmesini 36 ay cezai şartla yapan Paksoy, görevden alınırsa 1 trilyon 440 milyar lira alacak.

Aycell Telekom Genel Müdürlüğü'nde önceki gün yapılan KİT Alt Komisyonu Toplantısı'nda masaya yatırıldı. Toplantıda Komisyon Başkanı, AKP Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, eski Genel Müdür Mehmet Ekinalan ve şimdiki Genel Müdür Cahit Paksoy'a sorular yöneltti.

Albayrak, toplantıdaki sorularının veri tabanlı olduğunu ve verilecek yanıtların hukuki ve kanuni boyutlarının düşünülerek verilmesi gerektiğini belirtti. Albayrak, toplantıda Cahit Paksoy'a hitaben, ?2002 ve 2003'de Aycell üst yöneticilere ödenen ücretler nedir? Şu anda 40 milyar maaş alıp 36 ay cezai şartlı sözleşme yaptınız mı?' sorusunu yöneltti.

PROMOSYON TELEFON
Tutanaklara göre toplantıda, Aycell'in abone sayısını arttırmak için başlattığı ?Abone olana telefon bedava' kampanyasının şirkete sağladığı zarar da gündeme geldi. Aycell'in promosyon kampanyasıyla 3 milyon 594 bin 690 personel ve ailesi hedeflendiği belirten Albayrak, hedefin ancak yüzde 18'ine yani 647 bin 555 aboneye ulaşılabildiğini söyledi.

Dünyada hiç bir ticari müessesenin kazanacağından emin olmadan müşterilerine promasyon amaçlı birşey vermeyeceğini ifade eden Albayrak, şu ifadeleri kullandı: ?4.5 trilyondan 30 trilyona çıkarıldığı iddia edilen gelirler sadece kağıt üzerinde elde edilen gelirler olmaktan uzağa gidememiştir. Kampanyanın başladığı mayıs 2003 ile eylül 2003 arası vergiler dahil 37 trilyon lira fatura kesilmiştir. Bu faturalara ait tahsilat 23 trilyondur. Devlete ödenen vergiler toplamı 12.5 trilyondur. Tahsilattan devlete ödenen vergiler çıktığında 10.5 trilyon net hasılat kalmaktadır. Oysa ki bu döneme ait tahsil edilemeyen faturalar toplamı 14 trilyondur.'

Toplantıda Paksoy'a ?Basın açıklamasında Aycell'i kara geçirdiğinizi söylerken giderlerinizin gelirlerin 14 katı olmasını nasıl açıklarsınız?' sorusu da yöneltildi.

Aycell'de yurtdışına yapılan seyahatlerinde gündeme taşındığı toplantıda Aycell Yönetim Kurulu üyesi Osman Dur'un Arizona seyahatine dikkat çekildi. Yurdışı seyahatlerinde haksız harcırah ödemelerinin yapıldığının belirtildiği toplantıda Albayrak, Cahit Paksoy'a, ?Sayın Osman Dur Arizona'ya neden gidiyor? Çölde GSM nasıl çalışır onu mu öğrenecek hemde 8 gün' sorusunu yöneltti. Albayrak, ayrıca Aycell Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Çataltepe'nin de ?iş adamı' sıfatıyla yaptığı ve faturasını Aycell'e ödettiği 100'ün üzerindeki seyahatin gerekçelerini de sordu. Yöneltilen sorulara Paksoy ve Ekinalan daha sonra Komisyon'da yanıt verecek.

Green Card var mı?
AKP Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, eski Genel Müdür Mehmet Ekinalan'a ?green card' sorusu da yöneltti: ?Bir basın mensubuna cebinden Green Kartını çıkartarak, ?Kardeşim sıkışırsam Amerika'ya giderim' sözünü söylediniz mi? Bu anlamda Sayın Ekinalan ve Çataltepe (Aycell Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Çataltepe) sizlerinde Green Kartınız var mı?'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber