KESK, KHK ile ihraç edilenleri toplu sözleşme heyetine koydu, reddedildi

KESK, 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşmelerde bulunacak heyet üyeleri arasına, KHK ile ihraç edilmiş üyelerini koydu. Devlet Personel Başkanlığı heyetin katılımını kabul etmedi ve yeni katılımcıların belirlenmesini istedi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Temmuz 2017 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK, KHK ile ihraç edilenleri toplu sözleşme heyetine koydu, reddedildi

1 Ağustos'ta toplu sözleşme görüşmeleri başlayacak. Toplu sözleşmeleri, asli olarak, 11 hizmet kolunda yetki almış sendikalar ile en çok üyeye sahip konfederasyon yürütüyor.

Ancak 4688 sayılı Kanununda yer alan hüküm gereğince, en çok üyeye sahip ikinci ve üçüncü konfederasyonlar da, görüşmelere katılabiliyor. Ancak imza yetkisi, en çok üyeye sahip sendikada olduğu için ikinci ve üçüncü konfederasyonların görüşmelere pek etkisi olmuyor.

İşte bu süreçte, KESK, toplu sözleşmelere, kendisini temsil edecek heyet üyeleri arasına KHK ile ihraç edilmiş üyeleri ekledi.

Devlet Personel Başkanı Enes Polat tarafından KESK'e verilen resmi cevapta, bu durumu kabul edilmeyeceği şu cümlelerle ifade edildi.

"KHK ile terör örgütlerine veya MGK tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı olması nedeniyle kamu görevinden çıkarıldıkları tespit edilmiştir. Yeni temsilcilerin belirlenerek başkanlığımıza bildirilmesi gerekmektedir"

İŞTE DPB'NİN RESMİ YAZISI

Diğer taraftan KESK, KHK ile ihraç edilmenin toplu sözleşmeye katılmaya engel oluşturmayacağını iddia ediyor.

KESK bu görüşünün yanı sıra, KHK ile ihraç edildiği belirtilen Yusuf Şenol, Özgür Yılmaz ve İsmet Aslan hakkında herhangi bir KHK bulunmadığını iddia ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber