Batıdaki birlikler doğuya kaldırılıyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 20 Mart 2007 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu ve Güneydoğu'da son günlerde artan askeri hareketliliğin, batıdaki birliklerin bu bölgelerdeki görev yerlerine yerleşmelerinden kaynaklandığı bildirildi. Türk askerinin Irak sınırını geçtiği yolundaki haberler ise askeri kaynaklarca doğrulanmadı.

NTV'ye bilgi veren askeri kaynaklar, her yıl olduğu gibi bu yıl da kışın batıdaki ana görev yerlerine dönen askeri birliklerin, havaların ısınmasıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu'da yaz boyu konuşlanacakları bölgelere intikal etmeye başladığını bildirdi.

Haberin devamı

Bölgede görülen askeri hareketliliğin, birliklerin kış tertiplenmesinden yaz tertiplenmesine geçmelerinden kaynaklandığını ifade eden kaynaklar, tedbirlerin ağırlıklı olarak sınır bölgesinde teröristlerin geçişlerinin engellenmesine dönük olduğunu vurguladılar.

Türk askerinin sınırı geçerek, Irak tarafında yerleştiği iddialarını doğrulamayan askeri kaynaklar, Kuzey Irak'ta anlaşmalar gereği yıllardır bin civarında Türk askeri bulunduğunu hatırlattılar.

Bu askerlerin de kışın sınırın Irak tarafındaki dağlardan çekilerek ana üs bölgelerine çekildiğini belirten kaynaklar, bugünlerde askerlerin terörist geçişlerini durdurmak için Irak tarafındaki dağlarda bulunan görev yerlerine yerleştiğini, iddiaların bu hareketlilikten kaynaklanmış olabileceğini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber