MEB, zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenleri re'sen atayacak

MEB, zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenleri resen atayacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Ağustos 2017 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenleri re'sen atayacak

MEB, Öğretmenlerin 2017 Yılı İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun 6. maddesindeki zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri için zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenlere mesaj attı.

İşte o madde;

"6- 06/05/2010 tarihinden sonra atanıp birinci, ikinci ve/veya üçüncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında toplam 3 yıllık çalışma süresini tamamlayan veya 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla tamamlayacak olan öğretmenlerden zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanında hiç görev yapmamış ya da eksik hizmeti 6 aydan fazla olanlar, zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere il içinde veya iller arasında dördüncü, beşinci veya altıncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda atanacaktır. Bunlardan tercihlerinden herhangi birine atanamayanlar ile tercihte bulunmayanların atamaları, alanlarında norm açığı bulunan diğer zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına Bakanlıkça resen yapılacaktır."

İşte o mesaj;

Zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenlerin cep telefonlarına gelen mesajda bakanlıkça zorunlu hizmet bölgelerine resen atanacakları öğretmenlere bildirildi.

Ayrıca zorunlu hizmet yükümlülüklerini ertelenmesine ilişkin bir mazeretleri varsa bu durumlarını 4 Ağustos tarihine kadar il milli eğitim müdürlüklerine bildirmeleri istendi.

MEB'in bu durumdaki tüm öğretmenlere özür grubu atamalarında tercih hakkı vermesi ve bu öğretmenlerimize bir kez daha il içinde gidebilecekleri zorunlu hizmet alanları varsa valilikler aracılığıyla bu okullara atanmalarının sağlanması yerinde bir uygulama olacaktır. Özellikle karı koca eş öğretmenlerin aile bütünlüklerinin bozulmaması için il içi seçeneğin öncelikle değerlendirilmesi gerekmektedir. Çünkü karı koca eş olan öğretmenler cezalandırılmaktadır. Eğer öğretmenin eşi farklı bir kurumda memur veya esnaf ise zorunlu hizmet ile ilgili herhangi bir sorun yaşamıyor iken eşi öğretmense bu her iki eş öğretmende zorunlu hizmet sorunu ile karşı karşıya kalmaktadır.

Bir çok konuda duyarlılık gösteren ve sorunları çözen MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun bu konuda duyarlılık göstereceği kanaatindeyiz.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber