KESK, ikinci kez ihraç edilenleri heyete koyduğu için, içeri alınmadı

Memur ve memur emeklilerinin maaşına önümüzdeki iki yıl boyunca yapılacak zammı belirleyen toplu sözleşme görüşmeleri, KESK heyetine ihraç vetosuyla başladı. KESK üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından içeri alınmadı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ağustos 2017 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK, ikinci kez ihraç edilenleri heyete koyduğu için, içeri alınmadı

Bakanlıkta KESK temsilcisinin boş kalan koltuğunun yanında konuşan Memur Sen Genel Başkanı ise ihraçları "Son derece doğru bir tedbir" olarak nitelendirdi.

Evrensel'den Birkan Bulut ve Tamer Arda Erşin'in haberine göre, Devlet Personel Başkanlığı (DPB) bugün başlanan 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine KESK'i temsilen katılacak heyeti OHAL KHK'leri ile ihraç edildikleri gerekçesiyle geçtiğimiz hafta reddetmiş ve yeni isimlerin belirlenmesini istemişti. KESK bunun üzerine DPB'ye itiraz etti. Ancak DPB, KESK'e yazdığı yazıda görüşmelere katılması için KESK adına asıl ve yedek üye olarak belirlenen eş genel başkanlar Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik'in ihraç edildikleri gerekçesiyle katılmalarının mümkün olmadığını bir kez daha bildirdi.

DPB, KESK'e yazdığı yazıda Gezen ve Bozgeyik'in KHK ile kamu görevinden ihraç edildiğinin tespit edildiğini ve OHAL KHK'si ile kamu görevinden çıkarılanların "sair görevleri de sona ermiş sayılacağı" nedeniyle Kamu Görevlileri Sendikalar Heyetinde temsilci olarak katılmalarının mümkün olmadığını bildirdi.

DPB'nin yazısında bunun OHAL KHK'sinde hükme bağlandığı ifade edilerek, "Kamu görevinden çıkarılan kişilerin mahkumiyet kararı aranmaksızın, rütbe ve veya memuriyetleri alınır ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilemezler; bir daha kamu hizmetlerinde istihdam edilemezler, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemezler; bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacaktır" denildi

KESK, KHK ile ihraç edilenleri toplu sözleşme heyetine koydu, reddedildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber