ASDEP sonuçları haftaya açıklanacak

TRT Haber'de "Anadolu Soruyor" programına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, ASDEP sonuçlarının haftaya açıklanacağını belirtti

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 02 Ağustos 2017 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ASDEP sonuçları haftaya açıklanacak

TRT Haber'de "Anadolu Soruyor" programına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, ASDEP sonuçlarının haftaya açıklanacağını belirtti.

ASDEP SONUÇLARI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLANACAK"

Ailelere yönelik yapılan çalışmaları tek tek anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayan Kaya, "Boşanma Süreci Danışmanlığımız var. Burası 3 aşamada çiftlere hizmet veren bir sistem. Başvuran çiftlerde yüzde 38'nin boşanmaktan vaz geçtiğini görüyoruz. Aşabilecekleri bir durum varsa biz destek oluyoruz. Aileleri güçlendirmek için pek çok proje yapıyoruz. Aile Sosyal Destek Projesini hayata geçirdik. Personellerimiz vatandaşların evlerine giderek ihtiyaçlarını tespit ettikleri ve hangi ihtiyaçları varsa onları o kurumlara yönlendiriyoruz. 1500 ASDEP Personelimiz 81 ilde hizmet veriyor. Bu senede de ASDEP mülakat sürecindeyiz 30 kadar ilde mülakatlarımız tamamlandı. Şuan onların mülakat aşaması var. Önümüzdeki hafta bir kısım illerin mülakatlarını açıklayacağız. Buradan da bu müjdeyi vermiş olayım. 1500 yeni personel istihdam edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber