VDK'nın yetki sınavında adayların yüzde 60'ı kaybetti

Vergi Denetim Kurulunun 22 ila 25 Mayıs 2017 tarihleri arasında yaptığı yetki sınavlarına katılan adayların yüzde 60'ı sınavda başarısız bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Ağustos 2017 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
VDK'nın yetki sınavında adayların yüzde 60'ı kaybetti

Vergi Denetim Kurulu, 22 ila 25 Mayıs tarihleri arasında; birinci, ikinci ve geçici madde 7'ye göre yapılan bir anlamda 3. yetki sınavlarını yaptı.

Birinci yetki sınavına, meslekte 1,5 yılını tamamlayan adaylar katılabiliyor. İkinci yetki sınavına ise, birinci yetki sınavında başarısız olan adaylar girebiliyor. Geçici 7. maddeye göre yapılan yetki sınavına ise 2. yetki sınavından başarısız olup memur yapılan adaylar katılabiliyor.

Bu sınavlara toplamda 590 aday katıldı. Sınav sonuçları bu hafta açıklandı. Vergi Denetim Kurulunun yaptığı açıklamaya göre, adayların yüzde 60'ı başarısız bulundu.

Başarısız bulunma oranı, yönetmelikle bir hak daha tanınarak, geçici 7. maddeye göre yapılan yetki sınavında ise yüzde 98 oldu.

FETÖ'den dolayı ihraç edilen çok sayıda Vergi Müfettişi varken, bu derece yüksek bir başarısızlık oranının, VDK Başkanlığının denetim gücünü düşüreceği açıktır.

Maliye Bakanımızın, çok sayıda idari davaya konu olacak bu işlemleri incelemesinde yarar görünüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber