İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yıldız Teknik Üniversitesi ekibi, dünya şampiyonasında 5 ödül kazandı

Robotik ve yapay zeka alanında dünyanın önemli bilimsel yarışmalarından biri olarak kabul edilen ve 40'tan fazla ülkeden 3 binin üzerinde katılımcının yarıştığı Dünya RoboCup Şampiyonası, Yıldız Üniversitesi takımı büyük bir başarı elde etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ağustos 2017 11:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Yıldız Teknik Üniversitesi ekibi, dünya şampiyonasında 5 ödül kazandı

Robotik ve yapay zeka alanında dünyanın önemli bilimsel yarışmalarından biri olarak kabul edilen ve 40'tan fazla ülkeden 3 binin üzerinde katılımcının yarıştığı Dünya RoboCup Şampiyonası'nın 21'incisi bu yıl Japonya'nın Nagoya şehrinde düzenlendi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın da desteklediği Yıldız takımı, aralarında Japonya, Almanya, ABD ve Tayland gibi ülkelerin MIT, Darmstadt Üniversitesi, North Bankong Üniversitesi gibi önemli üniversitelerinin bulunduğu şampiyonada 5 ayrı ödül alarak tarihi bir başarı elde etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü akademisyenleri Doç. Dr. Sırma Yavuz, Doç. Dr. M. Fatih Amasyalı, Yrd. Doç. Dr. Erkan Uslu, Arş. Grv. Furkan Çakmak, Arş. Grv. Nihal Altuntaş ve lisans öğrencileri Salih Marangoz, Mustafa Burak Dilaver, Azad Yaşar, Numan Keskin ve Kutay Yılmaz'dan oluşan "Yıldız" takımı, yarışmanın gerçek robot ligi ayağında, "En İyi Keşif Robotu", "En İyi Otonom Robot", "En İyi Dış Alan Robotu" ve "En İyi Küçük Keşif Robotu" ödüllerini kazanan takım, ayrıca yarışmanın simülasyon arama kurtarma ligi ayağında "Sanal Robotlar Yarışması Birinciliği" ödülüne layık görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber