KPSS'ye Girenler Bu Kadrolara Başvurmayı İhmal Etmesin

2,5 milyon kişinin girdiği 2006 yılı KPSS sınavları sonrasında ne yazıkki büyük miktarlı memur yerleştirmesi olmamıştır. Kasım ayında 18 bin kişilik, 28 Aralık 2006 tarihinde ise sadece 1647 kişilik kadro ve pozisyon yayımlanmıştır. Yeni yayımlanacak kılavuzda ise toplam 3 bin kadro ve pozisyon yer alacaktır. ÖSYM tarafından yapılacak 3 bin kişilik yeni yerleştirmelerin açıklanmasını bekleyen adayların Adalet Bakanlığı ve askeri kurumların açtığı ilanları da takip etmeleri yararlı olacaktır...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2007 06:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce açıklandığı üzere, KPSS sonrasında üç türlü ilan yayımlanmaktadır.

1- ÖSYM'nin yayımladığı ilanlar: Aşağıda belirtilen iki kurum dışındaki tüm kamu kurumlarının atama yapmak isteyecekleri boş kadrolar ÖSYM tarafından yayımlanmaktadır. Bu sistemde, internet üzerinden başvuru yapılmakta ve adaylar tercih ve puan üstünlüğüne göre atanmaktadırlar. Ayrıca bir sözlü sınav yapılmamaktadır.

2- Adalet Bakanlığının memur alımı: Adalet Bakanlığı memur alırken KPSS sonuçlarını kullanmakta ancak boş kadroları ilan için ÖSYM'ye göndermemektedir. İlanı kendisi yayımlamakta, başvuruları kendisi almakta ve uygulamalı/sözlü sınav yapmaktadır.

3- Askeri kurumların memur alımı: Askeri kurumlar da Adalet Bakanlığı gibi, memur alırken KPSS sonuçlarını kullanmakta ancak boş kadroları ilan için ÖSYM'ye göndermemektedir. İlanı kendisi yayımlamakta, başvuruları kendisi almakta ve uygulamalı/sözlü sınav yapmaktadır.

AŞAĞIDAKİ İLANLARA MUTALA BAKILMALI

memurlar.net gazeteler, internet siteleri ve Resmi Gazetede derlediği tüm ilanları, http://ilan.memurlar.net servisinden yayımlamaktadır. 3 bin kişilik yeni bir KPSS yerleştirmesini bekleyen adayların yukarıda yer verilen iki istisnai kurumun yayımlamış olduğu ilanlara da bakması uygun olacaktır.

İşte yayımlanmış olan ilanlar:

- Adalet Bakanlığı Memur Alım İlanı
- Milli Savunma Bakanlığı memur alım ilanı
- Hava Kuvvetleri Komutanlığı sivil memur alım ilanı
- Kara Kuvvetleri Komutanlığı sivil memur alım ilanı
- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sivil memur alım ilanı
- Jandarma Kuvvetleri Komutanlığı sivil memur alım ilanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber