İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mehmet Görmez'in rektörlük gibi bir görevi olmayacak!

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis ana bilim dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden ayrılan Mehmet Görmez'in herhangi bir üniversiteye rektör olmak gibi bir düşüncesi olmadığını belirtti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ağustos 2017 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mehmet Görmez'in rektörlük gibi bir görevi olmayacak!

Hatırlanacağı üzere, Mehmet Görmez'in görevinden ayrılması üzerine yapılan yorumlarda, kendisinin Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin rektörü olacağı iddia edilmişti.

Kişisel facebook hesabından Mehmet Görmezle birlikte çektirdikleri fotoğrafı paylaşan Yıldırım, şunları yazdı:

"Görmez Hocamızla 29 yıllık dostluğum var. Bir gencin ömrü kadar bir süre... Bu zaman zarfında onda gördüğüm tek bir şey var: "Samimi ve yüreği yanık bir müslüman olması." Dün çektirdiğimiz fotoğrafta göreceğiniz üzere, o her zaman "tevazunun adamı" olmuştur. Bizim onunla dostluğumuz Diyanet ile başlamadığı için görevinin sonlanmasıyla bitecek değil elbette. Hatta şunu söyleyeyim: "Keşke her insanın onun gibi güzel arkadaşları olsa!" Görevden ayrılmasından sonrasına gelince; Görmez denince sadece hata aramaya odaklanan, kapasite ve basiret yoksunu "sokağın hocası" bazı kişiler ile İslamı her Allah'ın günü ifsat etmelerine rağmen Ehl-i Sünnet şampiyonluğuna soyunanlar için söylenecek çok şey var elbette. Ancak söz sahiplerine önem vermemek yanında ülkemizin birliği ve dayanışma ruhunu canlı tutma başka bir ifadeyle ümmet bilinci her şeyden önce geldiğinden suskunluğun acziyete yorumlanmaması gerekir. Çünkü yurdumuzun ihtiyacı olan şey bu değil ve gerçekten de zor dönemlerden geçiyoruz. Bu arada, onun rektörlük gibi bir görevi olmayacağını da bilgilerinize arz edeyim. Rabbim ülkemin her gününü bir öncekinden daha iyi etsin. Amin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber