İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

EKPSS tercih sonuçları 18 gündür neyi bekliyor?

LYS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ilan eden ÖSYM, 18 gündür engelli adaylarını bekletiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ağustos 2017 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EKPSS tercih sonuçları 18 gündür neyi bekliyor?

ÖSYM Başkanlığı 18 gündür EKPSS tercih sonuçlarını açıklamıyor.

Başkanlık daha önce de 2017/1, 2017/6 ve 2017/7 KPSS tercih işlemlerinde, binlerce adayı bekletmiş, sonuçları günler sonra açıklamıştı.

İnternet üzerinden alınan ve başka bir merciin onayı olmadan yürütülen tercih işlemlerde, neden bu kadar uzun süre açıklama yapılmadığına yönelik olarak hiçbir bilgilendirme yapılmıyor. Oysaki aynı tercih işlemleri geçtiğimiz yıllarda 1 ila 3 gün içerisinde açıklanıyordu.

Diğer taraftan aynı ÖSYM, LYS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına yönelik açıklama yapabiliyor. Bu da demektir ki, Başkanlık kamuoyundan gelen tepki büyüklüğüne göre bilgilendirme yapabilmekte...

Ancak, LYS'ye gelince açıklama yapan Başkanlığın, EKPSS'ye gelince, kamuoyu çok fazla takip etmediği için, sessiz kalması, açıklama yapılmaması kabul edilebilir değildir.

ÖSYM'nin bir an önce, daha bir kaç yıl önce varolan ve kamuoyunu bilgilendiren kendi kurumsal kodlarına dönmesinde fayda bulunmaktadır.

Başkanlığın bu haliyle, 2010'lu yıllardaki gibi bir havadan kurtulması, hesap vermesi ve şeffaf hale gelmesi gerekmektedir. Kapalı ve hesap veremeyen bir yapının bu gidişle, yeniden şayiaların merkezine dönüşmesi olasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber