İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mimarlık öğrencileri yaz kampı tamamlandı

11 Mimar Odası'nca Malatya'nın Hekimhan İlçesi'nde belediye ev sahipliğinde gerçekleşen mimarlık öğrencileri yaz kampı tamamlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Ağustos 2017 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mimarlık öğrencileri yaz kampı tamamlandı

Yaz kampı süresinde 32 üniversiteden 42 öğrenci ve akademisyenlerle şube yönetim kurullarının katılımı ile Hekimhan'da birçok alanda çalışmalar yürütüldü. TMMOB Mimarlar Odası Adana, Ankara, Balıkesir, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kayseri, Malatya ve Mersin şubelerinin organize ettiği kampta öğrenciler, Hekimhan Demir Çelik Tesisleri'nin yeniden dönüşümü, Hekimhan'ın emek mücadelesindeki tarihsel geçmişi, kültür varlıklarının tespiti ve koruma alanlarının belirlenmesi, sokak sağlıklaştırması, çocuk, mimarlık çalışmaları, Kommagene Krallığı ve çevre gezileri ile birlikte 9 gün boyunca Hekimhan'da katılımcı bir yöntemle mimarlık üretim sürecini gerçekleştirdi.

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğlu, mimarların, mimarlık öğrencilerinin akademisyenlerin ve 11 şube yöneticilerinin hayata geçirdiği proje nedeni ile teşekkür etti.

Şube yöneticileri Başkanı Millioğlu birlikte Kaymakamı Tunahan Efendioğlu'nu ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kaymakam Efendioğlu çalışmalardan çok etkilendiğini, her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Bu arada, mimarlık öğrencileri yaz kampındaki projeler ve fikirler Taşhan'da Hekimhanlılarla buluştu, yapılan çalışmalar detaylı bir şekilde anlatılırken, katılımcılara teşekkür belgesi ve sertifikalar verildi.

Etkinlik sonunda konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, ancak burada en büyük teşekkürü hak eden başka birisi var, yanımızda değil belki ama yüreklerimizde fikrimizde gönlümüzde, bize bugünleri sağlayan, laik ve demokratik bir ülke bırakan, bilimi rehber edinmemize olanak sağlayan kadınlara seçme seçilme ve okuma hakkını sağlayan birisi daha var.O bizim yüreklerimizde, bize Cumhuriyeti emanet ettiği ve bugünleri onun sayesinde yaşadığımız için en büyük teşekkür minnet ve vefa bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'edir" dedi.

Bu sözler öğrenciler ve katılımcılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber