İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Valilikler, açığa alma işlemlerinde mağduriyet yaratıyor

10 aydan bu yana açıkta bulunan kamu personeli, Valilerden şikayetçi...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Ağustos 2017 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Valilikler, açığa alma işlemlerinde mağduriyet yaratıyor

15 Temmuz sonrasında başlayan FETÖ soruşturmalarında, Devletin tüm birimleri, ihanet şebekesinin ortaya çıkarılması için azami hassasiyet gösteriyor.

Aynı zamanda bir mağduriyet yaşanmaması için de mümkün olduğunca hızlı davranılmaya çalışılıyor.

Bu genel yaklaşıma rağmen, bazı valilikler tek bir ihbar dilekçesine dayanarak yaptıkları açığa alma işlemlerini aylardır nihayete erdirmiyor.

Bakanlıklar, hem kurumsal ihtiyaç hem de personelin çok fazla mağdur olmaması adına, FETÖ'den dolayı açığa alma işlemlerini hızlıca soruşturup 3 veya 5 ayda sonuçlandırırken, valilikler, hala Temmuz ayındaki noktadalar.

Valiliklerin, açığa alma kararları sonrasında iade kararı almaktan çekindiği veya açığa alma kararını OHAL'in sonuna kadar uzatarak FETÖ'yle mücadelede en sert kararlar alan mülki amir imajı oluşturmaya çalıştığı gibi bir izlenim doğmaktadır.

13. ayına girdiğimiz OHAL sürecinde, hala hiçbir iade kararı almamış veya uzun süredir açığa alma işlemini sonlandırmayan Valilikler uyarılmalı ve neyi bekledikleri sorulmalıdır.


İşte sitemize yazılan bir şikayet maili:

Allah rızası için 10 ay ve daha fazla açıkta bekleyen insanlar için bir haber yapsanız.Ne için beklediğini bilmeden, doğru dürüst hiç bir muhatap bulamadan ve derdini kimseye anlatamadan 10 Aydır bekliyorum.Bu işkence nasıl ve ne zaman bitecek sesimize ses olsanız çok dua alırsınız.Selametle

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber