'AK Parti'nin dokunmadığı sivil toplum örgütü kalmayacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan: Yol haritamızı belirledik. AK Parti'nin bundan sonraki süreçte dokunmadığı sivil toplum örgütü kalmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2017 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'AK Parti'nin dokunmadığı sivil toplum örgütü kalmayacak'

- AYNUR EKİZ - AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, "Yol haritamızı belirledik. AK Parti'nin bundan sonraki süreçte dokunmadığı sivil toplum örgütü kalmayacak." dedi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan, 20 Temmuz'da bu göreve getirildiğini hatırlatarak Sivil Toplum Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak başkan yardımcılarıyla ilk toplantılarını gerçekleştirdikten sonra bir görev dağılımı yaptıklarını bildirdi.

Çeşitli alanlarda etkisi ve yetkisi olan çeşitli kişi ve gruplara ulaşabilecek partililerin olduğunu belirten Karacan, "Bu arkadaşlarla beraber yol haritamızı belirledik. AK Parti'nin bundan sonraki süreçte dokunmadığı sivil toplum örgütü kalmayacak." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'den beri yaptığı çalışmalarla ilgili sivil toplum örgütleriyle sık sık irtibat kuracaklarına işaret eden Karacan, diyalog kapılarının açık olduğunu ve parti teşkilatlarıyla beraber sendikalar başta olmak üzere dernek ve sivil toplum örgütleriyle birim olarak daha fazla irtibata geçeceklerini ifadesini kullandı.

Karacan, onların sorunlarını takip edeceklerini vurgulayarak, "AK Parti olarak, bu konulara vakıf olacağız ve takipçisi olacağız. İl bazında da takipçisi olacağız." dedi.

- "Bizim amacımız köprüyü kurmak"

Karacan, daha önce dokunulmamış ve tanışılmamış her kesimin AK Parti ile tanışmasını istediklerini belirtti.

"Biz gönül alma derdindeyiz. Bizim amacımız köprüyü kurmak." diyen Karacan, şöyle devam etti:

"Özellikle Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızla bir şekilde bunları buluşturmak, Cumhurbaşkanımızı daha iyi tanımalarını sağlamak, bizim bundan sonraki hedefimiz bu. Ülke geneli ve yurt dışında bunları gerçekleştirme niyetindeyiz. İnşallah hızlı bir şekilde yol alıp en kısa zamanda daha hızlı, daha dinamik, gittiğimiz yerlerde ses getirebilecek çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz."

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığının yeni birtakım projelerinin olduğunu bildiren Karacan, bunları da Erdoğan ile paylaştıktan sonra kamuoyuna açıklayacaklarını dile getirdi.

- "Yan yana durmamız gerekiyor"

Son dönemde sendikalarla yaptığı görüşmelerin hatırlatılması üzerine Karacan, işçi ve işverenin Türkiye'nin geleceği ve birlikteliği için yan yana durması gerektiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim bir tane ülkemiz var. Bizim başka ülkemiz yok. Bizim bayrağımız, vatanımız, milletimiz tek. Bizim sendikasıyla, işçisiyle, işvereniyle yan yana durmamız gerekiyor. Dostluklarımız var, onları geliştiriyoruz. Onların bize ilettiği konular var ki biz hep dedik, 'Köprü vazifesi olacağız.' Aşamadıkları konularda, Genel Merkez olarak yeri geldiğinde devreye gireceğiz. Onların aşmasını sağlayacağız. Her iki tarafın da memnun olması lazım. Kazan kazan. İşçi de işveren de toplum da mutlu olsun."

Karacan, görüşmeler neticesinde sendikalardan gelen talepleri, iletilmesi gereken yerlere ilettiklerini bildirdi.

- "2023 hedefleri doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz"

Karacan, AK Parti'nin 14 Ağustos'ta yeni yaşına gireceğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Kurulduğundan bugüne kadarki süreçte partimiz her geçen gün halkını kucaklayarak, gönlünü alarak, gönlüne girerek çalışmalarını devam ettirdi. Bundan sonra da daha hızlı bir şekilde, dinamik bir yapıyla, samimi bir şekilde, halkıyla kucaklaşarak, o gün de Cumhurbaşkanımız hitaplarıyla da buna daha farklı değinecektir, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın isteği doğrultusunda 2023 hedefleri doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz inşallah."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber