3 milyon mobil eğitim sınıfı hazır

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2007 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkcell Akademi Mobil Eğitim servisi, Macromedia Flash kullanabilen mobil cihazları eğitim aracı haline getirecek. Video ve ses şeklindeki multimedya datasının anında mesajlaşma desteği ile birlikte kullanıldığı sistemde, bütün katılımcılar birbirleriyle doğrudan karşılıklı iletişim kurabiliyor. Şu anda Türkiye'de bu servisi kullanabilecek Flash destekli cep telefonlarından 3 milyon adet bulunduğu belirtiliyor.

Sistem, kullanıcıların mobil cihazların yanısıra bilgisayar üzerinden de kendi kendilerine eğitim almalarına olanak tanıyacak.Turkcell Akademi Mobil Eğitim, her türlü mobil şebeke (EDGE, WiFi, Wi-Max, 3G) üzerinden ve zaman içinde IPTV ve PC gibi diğer cihazlarda kolayca kullanılabilecek.

M-learning, Flash destekli PocketPC, Symbian S60-S80 ve Windows Mobile işletim sistemli telefonlarda kullanılabiliyor. Şu anda Türkiye'de Flash destekli3 milyon adet cep telefonu bulunuyor.

M-learning, platformu sayesinde Turkcell altyapısına ait ?kişileştirme? özelliğini kullanarak, eğitim portalı tarafından otomatik olarak tanınıyor. Bu sayede, kullanıcıya ait cihaza uygun eğitim içeriklerinin sunulması mümkün oluyor.

Turkcell Akademi, sahada çalışan, sürekli mobil olup mekan değiştiren ve farklı bilgilere ulaşması ve bu bilgileri ilgili kişilere aktarması beklenen saha çalışanlarının, tıbbi mümessillerin, ordu mensuplarının, satış elemanlarının böyle bir platformdan faydalanması planlanıyor.

Yeni gelen bir ürün bilgisi veya saha çalışanlarına aktarılması gereken başka güncel bir bilgi, yazının yanında görsel çoklu-ortam verileriyle sunarak çalışanlara verilebilecek.

Bireysel kullanıcılar, m-learning platformu sayesinde yogadan satranca kadar her konuda bilgi alabiliyor ve deprem anında veya birinin boğulma tehlikesiyle karşılaştığında ne yapılması gerektiğini görsel ve sesli anlatımla öğrenebilme imkanına sahip oluyor. Konusunda uzman kurumlarla hazırlanan eğitimler, her yerde ve her zaman doğru bilgiyi almamıza olanak sağlıyor.

Eğitim içerikleri ve kurumsal-bireysel segmentlere göre ücretlendirme modellerinin belirlenmediğini söyleyen Turkcell Servis ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayraktar, ücretlendirmeyi, indirilen data büyüklüğüne göre değil, aylık ücret şeklinde düzenlemeyi düşündüklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber