Amacımız sporu çocuklara sevdirmek

Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, yeni sosyal sorumluluk projeleri 'Spor Aşk'ın tanıtımında Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, "Çocukların sporla ilgili motivasyonlarını artırmak istiyoruz" diye konuştu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Ağustos 2017 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amacımız sporu çocuklara sevdirmek

Ergün Balcı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor İstanbul ve sanatçı Aydın Kurtoğlu'nun iş birliği ile yapılan "SPORAŞK" şarkısının tanıtımı gerçekleştirildi. Yeni Şafak'a konuşan Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, son derece önemli açıklamalarda bulundu. 'Spor Aşk'ın kendilerinin önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Özbayraktar, "Sevgili Aydın Kurtoğlu ile beraber yaptığımız bir iş bu. Bu klipte ve bu şarkıda çocukların bir şekilde sporla ilgili motivasyonlarını yükseltmek istiyoruz. Onları bir şekilde spora teşvik etmek istiyoruz. Tek amacımız, sporu çocuklara sevdirmek. Bu doğrultuda yaptığımız bir iş. Yani sunumun doğru olmasını istiyoruz aslında. Bütün işlerde sunum doğru olduğu zaman, çocuk sevdiği zaman, kendisi talep ettiği zaman daha başarılı oluyor ve sürdürülebilirliği daha fazla oluyor" diye konuştu.

2028'in şampiyonlarını yetiştiriyoruz

Altyapıya çok önem verdiklerini belirten İsmail Özbayraktar, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bize vermiş olduğu vizyon doğrultusunda. Yüzme branşına yönelik, 'Suya adını yaz' projemizi geliştiriyoruz. Futbol akademimiz zaten vardı. Bununla beraber basketbol akademi, tenis akademi ve ciddi altyapı imkanı oluşturup, şimdiden 2028'in olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek adına bir planlama içerisindeyiz. Bu spor imkanlarını çocuklarımıza ücretsiz olarak sağlıyoruz. Bu akademilere gelen gelen çocuklara yaptığı sporun malzemelerini temin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YENİ PROJELER HER ZAMAN GELECEK

Klipte de yer alan maskot Sportos hakkında da bilgi veren Özbayraktar, "Onun da bir çocuk kahramanı olmasını istiyoruz. Çünkü onlar daha iyi iletişim sağlayabiliyorlar. Yani onlar gibi düşünen belki onların kahramanı olursa, sporla ilgili bir kahraman olursa, sporla ilgili daha doğru bilgileri verebileceğimizi düşünüyoruz. İnşallah zaten 'Sportos'un maceraları da devam edecek. Değişik projeler de gelecek" diye konuştu. Yerlileşme ve millileşmenin önemine de değinen Özbayraktar, "Yerlileşme ve millileşme sadece arabada, uçakta silahta, teknolojide olmamalı. hizmet sektöründe de olmalı diye düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın söylediği bu sözü talimat olarak algıladık ve çok yakın zamanda inşallah türk halkına özel bir antrenman modeli geliştiriyoruz. İsmini de Fittoman koyduk" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber