İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şemdinli'deki darp olayında 1 polis açığa alındı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan kişilerin bazı güvenlik görevlilerince darp edildiği iddiasıyla ilgili bir polis memuru görevinden uzaklaştırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2017 15:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Şemdinli'deki darp olayında 1 polis açığa alındı

Şemdinli'nin Altınsu Mahallesi'nde 5 Ağustos tarihindeki operasyon esnasında PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu bir polis memurunun şehit olduğu, bir polisin de yaralandığı saldırının ardından terör örgütü mensuplarının gizlenerek ateş açtıkları değerlendirilen bölgelerde gözaltına alınan bazı kişilerin darp edildikleri iddiasıyla Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları başvurunun ardından başlatılan adli ve idari soruşturma sürüyor.

"KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ" NEDENİYLE GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Valiliğin söz konusu soruşturma kapsamında savcılığa müracaat eden vatandaşların teşhisi üzerine bir polis memurunu "kuvvetli suç şüphesi" nedeniyle görevinden uzaklaştırdığı öğrenildi.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Şemdinli'deki darp iddiasıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, iddiaların araştırılması için adli ve idari incelemelere ivedilikle başlandığı, bu doğrultuda Emniyet Genel Müdürlüğü'nden de müfettiş görevlendirildiği belirtilmişti.

Açıklamada, terörle mücadeleye vurgu yapılarak, "Güvenlik kuvvetlerimiz terörist unsurların adaletin önüne çıkartılması için büyük bir kararlılık ve özveri ile cansiperane mücadele etmektedir. Güvenlik kuvvetlerimizce yürütülmekte olan terörle mücadele bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da evrensel hukuka ve insan haklarına uygun olarak aynı kararlılıkla yürütülmeye devam edecektir." ifadeleri kullanılmıştı.

Hakkari Valiliği'nden olayla ilgili yapılan açıklamada da kusuru olan personel tespit edilirse haklarında gerekli tahkikatın yapılacağı duyurulmuş, "Bunun dışında bazı haber ajanslarında ve sosyal medyada güvenlik güçlerinin vatandaşlarımıza işkence yaptığı yönündeki haberler tamamen asılsızdır ve terör örgütünün propagandasını yapma maksadını taşımaktadır" ifadesi yer almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber