Toplu sözleşme masasında İLKSAN kapatılsın tartışması

Toplu sözleşmenin bugün yapılan görüşmelerinde İLKSAN ele alındı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ağustos 2017 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toplu sözleşme masasında İLKSAN kapatılsın tartışması

Toplu sözleşmenin bugünkü toplantısında, Eğitim- Bir- Sen adına Genel Başkan Vekili Latif Selvi sunum yaptı. İLKSAN konusunda Selvi; "İlksan üyeliği isteğe bağlı olmalı, Bakanlık İlksan'ın aidat tahsildarlığını yapmamalı. İlksan aidat kesintileri kişinin maaşından kesilmemelidir" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, "Zorunlu üyelik Anayasamıza ve uluslararası hukuka aykırıdır. Sözleşme özgürlüğünün ihlalidir. Kanun dayatmasıyla kimse herhangi bir kuruma üye olmaya ve aidat ödemeye zorlanmamalıdır. Kişi isterse üye olur, aidatını öder. İstemiyorsa devlet kanun zoruyla üyeliği dayatarak, bir de bunun tahsildarlığını yapmamalıdır" dedi.

Memurlar.net olarak edindiğimiz bilgiye göre; bu konuşmalar sonrasında söz alan Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk ise, hükümetin bir yasa çıkarması durumunda İlksan'ın kapatılabileceğini belirtti. Kamu Sen başkanı Koncuk, "Tamam netim; Hükümet bir yasa tasarısı getirsin, üyeleri zarara uğratmadan, İLKSAN'ın malvarlığı tasfiye edilsin ve İlksan kapatılsın. Tasfiye kararı alınsın. Getirsin hükümet değişikliği destekleyelim, kapatalım" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu ise, "Elbette değerlendireceğiz" açıklaması yaptı.

Memurlar.net'te yer alan haber sonrasında görüştüğümüz İsmail Koncuk, İlksan'ın bu masanın konusu olamayacağını, zorunlu üyeliğin kaldırılması halinde, İLKSAN'ın aidatları tahsil etmek için icra yoluna gitmek durumunda kalabileceğini ve bu halde 5 liralık aidat yerine öğretmene 25 liralık aidat maliyeti çıkabileceğini belirtti. Koncuk, çok isteniyorsa, 1943 yılında çıkarılan kanunun kaldırılabileceğini, bir yasal düzenlemeyle, üyelerin hakları korunarak ve İlksan'ın mal varlığı adaletli bir şekilde satılarak, İlksan'ın tasfiye edilebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber