Kurayla yerleşen doktorlar 5 aydır işsiz

2017/1 döneminde ilk defa ve yeniden atama kurasıyla Sağlık Bakanlığına yerleşen doktorlar, güvenlik soruşturmaları sonuçlanmadığı için ne özelde çalışabiliyor ne de kamuya girebiliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Ağustos 2017 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurayla yerleşen doktorlar 5 aydır işsiz

Sağlık Bakanlığı bu yılın başlarında, ilk defa ve yeniden atama kurasına çıktı. Bine yakın sağlık personeli Mart ayında yerleşti.

Ancak, ilan metnindeki uyarı doğrultusunda, özel sektördeki işlerinden de istifa eden doktorlar, güvenlik soruşturmaları Sağlık Bakanlığındaki komisyonda sonuçlandırılmadığı için 5 aydır işsizler.

Güvenlik soruşturması yönetmeliğinde, Bakanlıklarda kurulan komisyonların kaç gün içinde karar alabilecekleri yönünde bir düzenleme olmadığı için süreler hep uzuyor.

Diğer taraftan, bakanlık 5 aylık bir sürede güvenlik soruşturmalarını sonuçlandırmadığı gibi, atama sürecinin tamamlanmasını bekleyen doktorların özel sektörde çalışmalarını da uygun görmüyor.

İşte bir ziyaretçimizin Haber Gönder yoluyla bize ulaştırdığı son durum

Mrb,2017 1.dönem ilk defa ve yeniden atama kurası ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na bağlı bir hastaneye yerleştirilme işlemim yapıldı. Yaklaşık 5 aydır atamanın sonuçlanmasını bekliyorum. Uzayan güvenlik soruşturması nedeniyle sürecin uzadığı, bakanlık bünyesinde kurulacak komisyonun nihai karar vereceği söyleniyor. Güvenlik soruşturması yönetmeliğinde, kurulacak komisyonun karar vermesi için bir tarih verilmediği için atama bir türlü sonuçlanmadı. Uzayan atama sürecinde sosyal haklarımı kaybettim, maddi ve manevi kayba uğradım. Sağlık Bakanlığı hukuk müşavirliğinin bir kararı olmasa da atama iptal olmadan bu süreçte özel sektörde çalıştığımız zaman bakanlık tabip atama daire başkanlığı atamamızın iptal olacağını söylüyor. Bimer, cimer gibi merkezlere başvurdum ama bir sonuç alamadım. Benim gibi mağdur olan atamasının yapılmasını bekleyen azımsanmayacak sayıda meslektaşım var. Bu konuya hassasiyet göstermenizi bekliyorum. Saygılarımla

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber