TOBB ile MYK arasında iş birliği protokolü

TOBB ile MYK arasında Toprak Sanayi Sektörü İstihdamı için Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü imzalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2017 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TOBB ile MYK arasında iş birliği protokolü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Mesleki Yeterlik Kurumu (MYK) arasında Toprak Sanayi Sektörü İstihdamı için Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü imzalandı.

TOBB'da düzenlenen imza törenine TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken ve MYK Başkanı Adem Ceylan katıldı.

İmza töreninde konuşan Ülken, MYK'nın özel sektörün ihtiyacı olan, mesleğinde bilgi ve beceri sahibi yetişmiş insan gücü oluşumu için imkan ve her türlü desteği verdiğini kaydederek, "MYK belgesi alan çalışanlar iş gücü maliyetlerinin önemli ölçüde düşmesini sağlıyor. Bu anlayış için MYK'ya özellikle teşekkür ediyorum." dedi

Ülken, TOBB Türkiye Toprak Sanayi Ürünleri Meclisinin, sektörün en üst temsilcisi konumunda olduğunu belirterek, "Ulusal Yeterlilik Hazırlama sürecine Meclis olarak talip olduk. MYK bizi bu iş ile görevlendirdi. 'Dış Cephe Tuğlaları Uygulamacısı', 'Taban Tuğla Uygulayıcısı', 'Asmolen Döşemecisi', 'Gazbeton Yapı Sistemi Ustası' mesleklerinin ulusal yeterliliklerini belirleyeceğiz." diye konuştu.

Birlik olarak 2015'de Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) kurduklarını anımsatan Ülken, 1,5 yılda 22 binden fazla kişinin sınav ve belgelendirme sürecinde görev aldıklarını aktardı.

MYK Başkanı Ceylan ise ülkedeki belge enflasyonuna vurgu yaparak, mesleki yeterlilik belgelerinin kalite güvencesinin önemine dikkati çekti. Yıl sonuna kadar eğitim kurumlarının akreditasyonuna ilişkin çalışmalar yaptıklarını anlatan Ceylan, "Kurum olarak çalışma hayatının ihtiyaçlarının karşılanması hususunda elimizden geleni yapacağız. Bürokratik işlemleri olabildiğince azaltacağız." dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber