Karaman: Yalan, FETÖ'nün dini olmuş!

Temmuz FETÖ darbe girişiminde yer alan sanıkların ceza davasını takip etmek için bir araya geldiklerini söyleyen Şehir ve Medeniyet Derneği'nden Aziz Oğuzhan Karaman, bugün burada bir kez daha FETÖ yalanlarına şahit olduk dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ağustos 2017 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karaman: Yalan, FETÖ'nün dini olmuş!

Akıncı üssü davalarında nöbetçi sivil toplum kuruluşu Şehir ve Medeniyet Derneği ile Anadolu Platformu idi. Grup mahkeme arasında basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Şehir ve Medeniyet Derneği'nden Aziz Oğuzhan Karaman okudu.

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde yer alan sanıkların ceza davasını takip etmek için bir araya geldiklerini söyleyen Şehir ve Medeniyet Derneği'nden Aziz Oğuzhan Karaman "Anadolu'yu ABD ve uluslararası güçler adına işgal etmeye kalkanlarla hesaplaşmak için Sincan'a geldik. Anadolu insanının darbelere ve darbecilere, darbecilerin arkasındaki NATO benzeri örgütlere karşı korkusuz olduğunu göstermek için bugün burada toplandık. 1960, 72, 80 ve 28 Şubat darbelerini görmüş bir toplumun fertleri olarak, bir daha benzeri alçak girişimler olmasın diye buradayız." dedi.

15 Temmuz'un FETÖ' nün üçüncü darbe girişimi olduğuna dikkat çeken Karaman "İlk darbe girişimi 7 Şubat 2012'de olmuştu. İkincisini ise 17-25 Aralık 2013'te yaşadık. Üçüncü ve en hain süreci ise 1 yıl önce birlikte yaşadık." diye konuştu.

DARBECİLER SİVİL İMAMLARI KORUMAK İÇİN HER TÜRLÜ YALAN BAŞVURUYOR

"15 Temmuz darbe girişimi sırasındaki eylemlere ilişkin tüm davalar çok önemli, ancak Akıncı Üssü davası çok daha önemli. Zira darbe girişimi buradan yönetildi." diyen Karaman, 1 Ağustos'ta başlayan ve bugün dokuzuncu celsesi görülecek davada, FETÖ üyelerinin Akıncı Üssündeki video kayıtlarını bile inkar ettiklerini, ikinci sanık konumundaki Akın Öztürk dahil neredeyse tüm sanık darbecilerin, sivil imamlarını korumak için her türlü yalana başvurmadıklarını, kimisi hayvan belgeseli çekmeye geldiğini, kimisi arsa bakmaya geldiğine dikkat çekti. Karaman, yalan FETÖ'nün dini olmuş dedi.

FETÖ ÜYELERİ, YAPTIKLARI İŞİ SAVUNAMAYACAK KADAR ÇAPSIZ VE KORKAK

FETÖ üyelerinin, yaptıkları bir işi dahi sahiplenemeyecek daha kadar çapsız, korkak ve yalancı olduklarını belirten Karaman "Bugün ve bugüne kadar ki duruşmalarda gördüğümüz hain örgüt mensuplarının takiyye yaparak yalan söyleyerek süreci uzatma ve tiyatro oynamalarına müsaade edilmemelidir. FETÖ mensuplarının üçlü bir strateji izlediklerini söylüyor. Birinci strateji, "her şeyi inkar etme" esasına dayanıyor. Kamera kayıtları, resmi belgeler, telefon dinlemeleri, dijital kanıtlar vs. Hiçbir şey önemli değil. Her tür yalan serbest. FETÖ'cü darbecilerin dava sürecinde kullandıkları ikinci strateji, kendilerinden çok FETÖ'yü aklamaya çalışmaları, FETÖ'nün darbe girişiminin esas faili olduğu gerçeğini gizlemeye gayret göstermeleri. FETÖ'cülerin uyguladıkları üçüncü strateji, kendilerini savunurken birlikte yargılandıkları herhangi bir sanığı suçlamamak şeklinde karşımıza çıkıyor. Tam anlamıyla organize hareket eden bir yapı ile karşı karşıyayız. " dedi.

Bütün şehitleri, gazileri, cesaretlerini, ruhlarını ve vatanımızı bize emanet bırakan kahramanları unutmayacaklarını ifade eden Karaman "Onların inancı inancımızdır. Onların düşmanları ebedi düşmanlarımızdır. Şimdi emanete sahip çıkma vaktidir. Emanetimize sahip çıkıyor, 'Zalimler İçin Yaşasın Cehennem' diyoruz. Davamıza sahip çıkıyor, 'Zalimler en ağır şekilde cezalandırılsın' istiyoruz. Geleceğimize sahip çıkıyor, 'FETÖ'nün üst aklından, mimarlarından, destekçilerinden ve tetikçilerinden yargı önünde hesap sorulsun' diyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber