FETÖ'den soruları almayan kalmamış!

FETÖ'nün Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı'ndaki "mahrem" yapılanmasına ilişkin davada sanıklar Kur'an-ı Kerim'e el bastırılıp sınav sorularının verildiğini itiraf etti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ağustos 2017 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'den soruları almayan kalmamış!

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 88'i asker, 52'si sivil, 140 kişinin yargılandığı davada etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söyleyen eski astsubay E.C, örgüt abisi HASAN Hüseyin'in kendisini bir iş hanına çağırdığını belirterek, "Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin ettik. Ankara'dan gelen bir şahıs bize 15 dakika soruları gösterdi. Sorular sınavda çıktı. Kazanıp Jandarma astsubay oldum" dedi.

İtirafçı sanık B.A.'da astsubaylık sınavına girmeden önce Isparta'da bir grup arkadaşıyla gittiği evde Kur'an-ı Kerim'e el basıp yemin ettikten sonra, bir şahısın cebinden çıkardığı taşınabilir diski bilgisayarına taktığını söyledi. B.A., "120 ya da 130 kadar soru vardı. Bunlara 10 dakika kadar baktık" dedi. Mahkeme Başkanı'nın, "Bu sorular verilirken 'kul hakkıdır, alamam' diye karşı çıkan olmadı mı?" sorusuna sanık B.A, olayların çok hızlı geliştiğini, bu sorgulamayı yapacak bir ortamın olmadığını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber