HSYK kovalıyor Müsteşar Kasırga kaçıyor

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 23 Mart 2007 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıya katılmayan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga hakkında Yargıtay'a suç duyurusunda bulunuldu

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), dünkü toplantıya da katılmayan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga hakkında ?disiplin ve cezai yönden' gereğinin yapılması istemiyle Yargıtay Birinci Başkanlığı'na suç duyurusunda bulundu.

HSYK, Danıştay ve Yargıtay'ın boş üyeliklerine yapılacak seçim gündemiyle dün saat 10.00'da yeniden toplandı. Toplantı sonrasında HSYK'dan yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Kurul'un dünkü toplantısına Kasırga'nın sağlık sorunları nedeniyle hastaneye sevk aldığı, Personel Genel Müdürlüğü'nde görevli tetkik hakimi Nihat Ulusu'nun görevlendirilip sözlü olarak saat 10.22'de bildirildiği ifade edildi. Açıklamada, ?Adalet Bakanlığı Müsteşarı Vekili'nin toplantıya katılması Yüksek Kurul'un çalışmalarının sağlanması yönünde Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmış, ancak herhangi bir yanıt verilmemiş, toplantı yapılamamıştır? denildi.

Toplantının yapılamaması üzerine HSYK'nın seçilmiş üyeleri, Kurul'un Yargıtay ve Danıştay'a üye seçimli gündem toplantısına dün de hastaneye sevk aldığını bildirerek katılmayan ve yerine müsteşar yardımcısı da görevlendirmeyen Kasırga hakkında hukuki süreci başlattı. HSYK, Kasırga'nın kurul toplantılarına katılmadığını gösteren tutanakları bir üst yazıyla Yargıtay Birinci Başkanlığı'na gönderdi. Üst yazıda, Kasırga hakkında ?disiplin ve cezai yönden gereğinin takdiri ve ifası' istendi.

Kasırga hakkındaki suç duyurusuna Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu bakacak. Kurul, yasa gereği kovuşturma ve soruşturma yapılması için Adalet Bakanı Cemil Çiçek'ten izin isteyecek. İzin verilmesi halinde soruşturma süreci başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber