386 bekçi göreve başlıyor

İstanbul'da geceleri mahallelerde nöbet tutacak 386 bekçi, bu akşam göreve başlıyor. Emniyet Müdürlüğünün "Gece Kartalları" ismini taktığı bekçiler, ilk etapta polisle birlikte devriye yaparak mahallelerin güvenliğini sağlayacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Ağustos 2017 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
386 bekçi göreve başlıyor

Geceleri bekçileri İstanbul sokaklarına geri dönüyor. Şehrin mahallelerinde nöbet tutacak 386 bekçi, bu akşam ilk görevine çıkacak. Teorik ve uygulamalı eğitimden geçen bekçilere, Özel Hareket polislerinin katıldığı derslerde araç durdurma ve silah kullanma teknikleri öğretildi. Eğitimini başarılı şekilde tamamlayan 386 bekçi, bu akşam ilk mesaisini yapacak.

İKİ BEKÇİ BİRLİKTE NÖBET TUTACAK

Mahallelerde görev yapacak bekçiler, güneşin batışından doğuşuna kadar devriye görevini yerine getirecek. 8 saat çalışma ve haftada bir gün istirahat esasına göre çalışacak bekçiler, ilk etapta polis eşliğinde göreve çıkacak. Çarşı ve mahalle bekçileri, daha sonra da her mahallede iki kişi olacak şekilde nöbet tutacak. Eğitimi süren 136 ve diğer işlemleri devam eden 178 kişi olmak üzere 314 bekçi de daha sonra göreve başlayacak.

TOPLUMA GÜVEN AŞILAYACAĞIZ

386 bekçinin göreve başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan bekçilere hitap etti. İstanbul'daki bekçilere "Gece Kartalları" ismini taktıklarını söyleyen Çalışkan, "Bu isim İstanbul'a hastır. Kendi aramızda sizlere 'Gece Kartalları' diye hitap edeceğiz. Gece Kartallarını topluma kabul ettireceğiz, sevdireceğiz. Bu sistemle topluma güven aşılayacağız" dedi.

İSMİNİZE LAYIK OLUN

Bekçilerden "çakı gibi, aslan gibi" olmalarını istediklerini belirten Çalışkan, şöyle devam etti: "Gece Kartalları ismine layık olmalarını istiyoruz. Bu isim düşünülerek konulmuştur. Başlangıç çok önemlidir. Çok iyi başlayacağız. Onların göreve başlamasıyla insanlar, mahallelerinde bir farklılık olduğunu hissedecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber