Devletin mülakat zulmü ne zaman bitecek?

Devletimizin mülakat zulmünden artık vazgeçip liyakate dönmesini talep ediyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ağustos 2017 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devletin mülakat zulmü ne zaman bitecek?

Bir üyemizin Haber Gönder bölümüne ilettiği yazıyı yayımlıyoruz.

15 Temmuz sonrasında devletimizin torpilin nelere mal olduğunu görüp mülakatlardaki liyakatsizlikleri ortadan kaldıracağını ummuştuk. Hatta siyasilerin söylemleri de bu yöndeydi. "Artık kamu kurumlarına memur alımlarında liyakat esas olacak" diye sözler veriliyordu. Ama aradan geçen zaman bu sözlerin hiçbirinin samimi olmadığını gösterdi. Mülakat ile alım yapan kurum sayısı gün geçtikçe arttı. Şu son 1 yıllık süreçte mülakatsız alım yapan kurum neredeyse kalmadı.

Yıllarca soruları çalan, mülakatlarda kendilerinden başkasının ekmek yemesine müsaade etmeyen aşağılık yapıdan kurtulduk diye sevinirken bir de devlet eliyle zulüm görmeye başladık.

Mülakat sistemi Anadolu'daki gariban, temiz insanların devlete girebilmesinin önünü tamamen kapatıp kamu kurumlarında bürokratik oligarşinin tekrar etkin olmasına ve ahbap, dost, akraba zihniyetiyle kadrolaşmanın artmasına sebep olmuştur.

Mülakat sistemi Türkiye'de çökmüştür, çürümüştür. Liyakatten tamamen uzaklaşılmasına sebep olmuştur. Bu nedenle kamu kurumlarına memur alımlarında mülakat saçmalığının biran önce kaldırılmasını veya en azından daha hakkaniyetli bir sisteme geçilmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde devletine küsmüş, hayattan beklentisi kalmamış bir toplum yaratmış olacaksınız.

Devletimizin bu zulümden artık vazgeçip liyakate dönmesini talep ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber