İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Memurlar, aylardır, yarı zamanlı çalışma yönetmeliğini bekliyor

Kaç aydır yılan hikayesine dönen "Yarım Zamanlı Çalışma Yönetmeliği"ndeki belirsizlik devam ediyor. Defaatle gündeme getirmemize rağmen konuyu çözmek yeni atanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SARIEROĞLU'na kaldı...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Ağustos 2017 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memurlar, aylardır, yarı zamanlı çalışma yönetmeliğini bekliyor

Hatırlayacağınız üzere, 10 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6663 sayılı Kanunla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen "Doğum Sonrası Yarım Zamanlı Çalışma" başlıklı ek 43 üncü madde ile devlet memurlarına çocuğunun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar olan dönemde yarım zamanlı çalışabilme imkanı getirilmesinin üzerinden bir buçuk yıldan fazla zaman geçti.

Konu hakkında hazırlanarak Bakanlar Kurulundan geçmesi gereken Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanmadığından hangi memurların Yarım Zamanlı Çalışma hakkından yararlanabileceği belli değil.

Önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU'nun bu yılın başından beri memurları oyalayan açıklamalarıyla birlikte Eylül ayına yaklaşmış bulunuyoruz. Eğitim-öğretimin yakın zamanda başlayacağı şu günlerde memurlar halen yönetmelik belirsizliği sebebiyle ne yapacaklarını bilemiyorlar.

Her ne kadar yeni atanan Bakanımız Jülide SARIEROĞLU bugünlerde toplu sözleşme görüşmelerinde pazarlık masasında olsa da, bayrama girmeden "Yarım Zamanlı Çalışma Yönetmeliği" ile ilgili belirsizliği çözerek memurlara artık müjdeyi vermesini bekliyoruz...

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber