İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Eski polis itirafçı oldu, tahliye edildi

Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olma" 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan aralarında meslekten ihraç edilen polis ve öğretmenlerin olduğu 18'i tutuklu 31 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2017 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski polis itirafçı oldu, tahliye edildi

Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada bazı tutuksuz sanıklar ile tutuklu sanıklar Erhan Y, Kenan K, Harun Ç, S.M, Kaan K. hazır bulundu.

Diğer tutuklu sanıklar Hüseyin G, İbrahim Ç, Levent B, Ahmet Kaap S, Ali A, Hüsnü A, Mehmet K, Mustafa K, Ramazan A, Abdurrahman O, Mehmet Y, Abdullah S, İmdat G. ise duruşmaya bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Tutuklu sanık eski polis S.M, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek, terör örgütüne ait şifreli haberleşme sistemi ByLock uygulamasının cep telefonuna yüklendiğini söyledi.

Sanık S.M, 2009 yılında göreve başladığını, Şırnak'a tayini çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu yapıyla ilk olarak İdil ilçesinde temasım oldu.Bir kez sohbet toplantısına katıldım. Ramazan K. Cemil A. ve Ahmet Ş'nin evlerinde bir gün kalmıştım. Buranın cemaat evi olduğunu süreç içerisinde anladım ve kendi evime çıktım. 2011 yılında Adana'ya tayinim çıktı. Burada bir polis merkezinde göreve başladım. Burada da bu yapının güçlü bir şekilde bulunduğunu anladım. Şavkı O. polis merkezinde etkili bir kişiydi. 2012 yılında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne tayinim oldu."

Daha sonra kendisine Afyonkarahisar'da termal bir otelde arkadaşlarıyla beraber tatil amaçlı kalınabileceğinin söylendiğini aktaran S.M, şunları söyledi:

"Bana teklifte bulunuldu. Ben bunun cemaatle bağlantılı bir davet olduğunu bilmiyordum. Kendi birimimizde dilekçemde belirttiğim şahıslarla 4 araç ile oraya gittik. Araç Ahmet A'ya aitti. Bu araçta Mesut A, Mustafa K, Kemal B, Yunus M. ve ben vardım. Villa tipi otelde konakladık. Aynı evde birlikte geldiğimiz arkadaşlarla kaldık. Burada pek dışarıya çıkılmadı. Kur'an-ı Kerim ve Risale-i Nur okundu. Ben bu süreçte dışarıya çıkıyordum. Ayrıca kaldığım yerde yine polis olan ve Adana'dan gelen arkadaşlarımın kaldığı eve gidip akşamları yemek yiyor, Fetullah Gülen'e ait video seyrediyorduk. Adana'da sohbetler 'Mesut kafe' denilen bir evde oluyordu. Bu ev Huzurevleri Mahallesi civarındaydı. Daha sonra gruplara ayrıldılar. Ben hangi grup çağırıyorsa oraya gidiyordum. Yüreğir grubuna pek fazla katılmadım. Sohbet toplantılarına Ahmet K, Mustafa K, Abdullah K, Yüksel Y, Yusuf S, Mustafa K, Aziz Ç. ve soyadını hatırlamadığım Uğur, Kenan B, Ferit D, Mustafa D, Cem Y, Murat G, Musa A. hatırlayabildiklerim katılıyordu. Ayrıca katıldığım sohbet toplantılarında fakir öğrenciler için himmet adı altında yardım da toplanıyordu."

Kendisinin de Ahmet K'ye iki üç kez 50-100 lira civarında para verdiğini ifade eden S.M, "Cep telefonuma ByLock programını yükleyen Şavkı O'dur. Ben bu programın örgütsel bir haberleşme aracı olduğunu bilmiyordum. Şavkı bu programı yüklerken dini içerikli mesajlar geleceğini söylemişti. Ben herhangi bir şekilde mesaj göndermedim. Aldığım taltiflerden kimseye pay vermedim. Bu yapının örgütsel bir boyutu olduğunu bilmiyordum. Yedi aydır cezaevindeyim. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim." diye konuştu.

Duruşmada savunması istenen diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini ve beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanık S.M'nin adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Abdulkerim Satuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber