İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Konteyner sınıftan üniversiteye uzandılar

Ayvacık'ta, 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından konteyner evlerde yaşamak ve eğitimlerini konteyner sınıflarda devam ettirmek zorunda kalan 17 öğrenciden 7'si, üniversiteyi kazanma başarısını gösterdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2017 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konteyner sınıftan üniversiteye uzandılar

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından konteyner evlerde yaşamak ve eğitimlerini konteyner sınıflarda devam ettirmek zorunda kalan Gülpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi 17 gençten 7'si, üniversiteyi kazanma başarısını gösterdi.

İl merkezine 80 kilometre uzaklıktaki Ayvacık'ın Yukarıköy, Çamköy, Tuzla, Gülpınar, Kocaköy, Bademli ve Taşağıl köylerinde büyük hasara yol açan ve evleri kullanılamaz hale getiren deprem, sosyal yaşamı da etkiledi.

Depremde Ayvacık ilçesindeki 31 köy ve 10 mahallede, Ezine ilçesinde ise 4 köyde bin 40'ı ağır, 973'ü hafif olmak üzere toplam 2 bin 680 yapı zarar gördü. Evleri zarar gören vatandaşlara içinde tuvaleti, banyosu ve mutfağı da bulunan bin 71 konteyner kurularak 3 bin 450 kişinin barınma ihtiyacı sağlandı.

Ayvacık'ın Tuzla, Kösedere, Yukarıköy, Korubaşı ve Gülpınar köylerindeki öğrencilerin eğitim gördüğü Gülpınar Çok Programlı Anadolu Lisesinin duvarlarında çatlaklar oluşması nedeniyle okula bağlı konteyner sınıflar oluşturularak, öğrencilerin eğitimlerinde aksama yaşanmasının önüne geçildi ve 7 öğrenci üniversite sınavını kazandı.

Okul Müdürü Kemal Polatkan, AA muhabirine yaptığı açıklama, depremin yapılara olan ağır etkisi kadar eğitimde de büyük sıkıntılara yol açtığını anlatarak, "Okulumuza yaşanan sarsıntılar nedeniyle giremiyorduk. Ama bir yandan eğitimin devam etmesi gerekiyordu. Öğrencilerin üniversite sınavı başta olmak üzere birçok hayati öneme sahip sınavları vardı. Bu sıkıntının önüne geçebilmek için konteyner sınıflar getirip öğrencilerin mağduriyetini engelledik." diye konuştu.

"Bir anda her şey bitti sandım"

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarihi Bölümünü kazanan Tuzla köyünden Merve Can, istediği ve ilk tercihi olan okulu kazandığını söyledi.

Can, "Bir anda her şey bitti sandım. Psikolojim o dönemde çok bozuldu. Ders çalışamıyordum. Çok kısa çadır kentte daha sonra ise konteynerde yaşamaya başladık. Öğretmenlerimiz sağ olsunlar bize çok destek oldular. Sürekli yanımızdaydılar ve sınav günü geldi çattı, başarabileceğimi düşünüyordum ama bu sıkıntılardan dolayı umutsuzdum. Tüm olumsuzlukları geride bırakıp sınavımı kazandım. Artık çok mutluyum. Okulu bitirip öğretmen olmak istiyorum." diye konuştu.

"Ailem büyük sevinç yaşadı"

Çamkalabak köyünden Sibel Başarı ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Edebiyat Öğretmenliği Bölümü'nü kazandığını söyledi.

Başarı, "Sınavı kazandığımı öğrenince çok mutlu oldum. Ailem büyük sevinç yaşadı. Ben de öğretmen olacağım, burada öğretmenlerimizin bize gösterdiği ilgi ve alakayı ben de öğrencilerime göstereceğim." ifadelerini kullandı.

BURAK AKAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber