Gökçe Fırat Çulhaoğlu hakim karşısında

- Duruşma yarın sanık savunmaları ile devam edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2017 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gökçe Fırat Çulhaoğlu hakim karşısında

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin, aralarında Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 12'si tutuklu 13 sanığın, "darbeye teşebbüs" suçundan yargılandığı davanın bir sonraki duruşması yarın yapılacak.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, tutuklu sanık Bünyamin Köseli de savunmasında hakkındaki suçlamaları reddederek, tahliyesini istedi.

Köseli'nin ardından savunma için kürsüye çağrılan tutuklu sanıklardan Gökçe Fırat Çulhaoğlu, yayın yönetmeni olduğu Türk Solu dergisinde FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhine yayınlanan yazı ve dergi kapaklarını anlattı.

Kendisi kadar Fetullah Gülen aleyhine yazı yazan başka kimsenin olmadığını iddia eden Çulhaoğlu, "2007 yılındaki sayıda ilk kez Fetullah için FETO ifadesini biz kullandık. Şimdi herkes FETÖ diyor." dedi.

Sanık Çulhaoğlu, Fetullah Gülen'in isminde "H" harfi olmadığını ve ''Bahai'' olduğunu yazdığını savunarak, "Biz bunları yazdık, şimdi iddianamelerde bu alıntılar var. Şimdi savcılar bu buluşumun üzerine konup iddianamelerde yer veriyorlar, bizi de FETÖ'cü olmaktan içeri alıyorlar." ifadesini kullandı.

Sanık Çulhaoğlu, FETÖ-PKK işbirliğini Uludere olayının ardından 2013 yılında yazdığını öne sürerek, "Paralel devlet " ifadesini de ilk kez kendisi tarafından kullanıldığını savundu.

Mahkeme heyeti, Çulhaoğlu'nun savunmasının ardından duruşmayı yarına erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber