İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Suikast davasının duruşması yarına ertelendi

- Muğla'da görülen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davasının duruşmasına yarına kadar ara verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2017 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suikast davasının duruşması yarına ertelendi

Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına yarına kadar ara verildi.

Muğla Adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda görülen duruşmada, sanıklardan uçuş teknisyeni eski astsubay Murat Gösterit'in esas hakkındaki savunması dinlendi.

Marmaris'e giderken sanıklardan helikopter pilotu Zeki Göçmen'e "Komutanım yanlış bir şey mi yapıyoruz?" diye sorduğunu belirten Gösterit, bunun üzerine Göçmen'in kulaklığı yanında bulunan eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'e verdiğini söyledi.

Sönmezateş'in, "Komutanların emri doğrultusunda hareket ediyoruz, tedirgin olacak bir şey yok." dediğini ifade eden Gösterit, bunun üzerine göreve devam ettiğini iddia etti.

Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ'un, "Seni tedirgin eden ne oldu da 'Yanlış bir şey mi yapıyoruz?' sorusunu yönelttin?" demesi üzerine Gösterit, "Bir planlama var, bize bir bilgi verilmiyor. Ben de askeri personelim bilmemde ne sakınca var düşüncesiyle sordum." karşılığını verdi.

Gösterit, uçuş teknisyenlerinin sadece helikoptere kaç kişinin bineceği ve malzeme ağırlığının ne kadar olacağı konularında sorumluluğunun bulunduğunu savundu.

Duruşma yarın sabah diğer sanıkların esas hakkındaki savunmalarının alınmasıyla devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber