İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Mahkemeyi sen mi yönetiyorsun ben mi?'

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2017 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Mahkemeyi sen mi yönetiyorsun ben mi?'

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmada, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan ve Ali İhsan Altınok'un da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklarla tutuksuz yargılanan bazı sanıklar da hazır bulundu.

İzmir'e nakledilen örgütün sözde "Isparta bölge imamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan ile "üniversite imamı" olduğu ileri sürülen Cabir Doğan, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç ve eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

- "Mahkemeyi sen mi yönetiyorsun ben mi?"

Duruşma, önceki gün 4 saat savunma yapan eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun savunmasıyla başladı. Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, İbicioğlu'na savunmasında tekrara düştüğünü belirterek, "Aynı şeyleri 10 kere söylüyorsun, savunmanı toparla" ikazında bulundu.

İbicioğlu'nun savunmasında tekrar aynı konuları aktarması üzerine Mahkeme Başkanı Yazıcı, "Her zaman aynı şeyleri söylüyorsun, savunma sınırını aşıyorsun, mahkemeyi sen mi yönetiyorsun ben mi yönetiyorum?" ifadesini kullanarak, İbicioğlu'nun savunmasına son verdi.

Mahkemede daha sonra eski Isparta Valisi Memduh Oğuz'un avukatı beyanda bulundu. Sanık avukat tespit tutanağına ilişkin verdiği beyanda, Memduh Oğuz'un cep telefonunda değil, adına kayıtlı olan ve önceden kullandığı ADSL hattın da "ByLock"un çıktığını savundu. Sanık avukat gelen KOM raporuna göre Oğuz'un "ByLock" kullanmadığının belirlendiğini iddia ederek, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Yazıcı'nın "Fatih Oğuz neden davalara katılmıyor?" sorusuna ise sanık avukat, "Fatih Oğuz, babasının davası olduğu ve davanın tarafsız bir şekilde devam etmesini istediği için ve son günlerde hakkında çıkan iddialar yüzünden davaya katılmıyor." yanıtını verdi.

Eski Isparta Valisi Memduh Oğuz da savunmasında "ByLock" kullanmadığını, FETÖ'nün başlangıcında, ortasında ve sonunda yer almadığını ve hakkındaki ifadelerin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Diğer sanıklar da duruşmada tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti verilen aranın ardından ara kararını açıkladı.

Mahkeme Başkanı Yazıcı, ara karar öncesinde, tanıkların savunmalarında tekrara düştüğü için yargılamanın tamamlanamadığını ifade etti. Tüm uyarılara rağmen sanıkların bu hususa dikkat etmediğini dile getiren Yazıcı, duruşmayı ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Heyet, Memduh Oğuz hakkındaki "ByLock" çözümlemelerini içeren raporun, İstanbul'da Fatih Oğuz hakkında yürütülen dosyaya eklemek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine, sanıkların tahliye taleplerinin reddedilmesine, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz yargılanan sanıkların da adli kontrol şartının devamına karar verdi.

Duruşma 4 Aralık'a ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber