Çocuğunu ön koltukta oturtan sürücüler uyarıldı

Elazığ'da trafik ekipleri, kazalarda çocuk ölüm ve yaralanmalarına dikkat çekmek için uygulama noktalarında sürücüleri ikaz edip, bilgilendirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2017 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuğunu ön koltukta oturtan sürücüler uyarıldı

- Elazığ'da trafik ekipleri, kazalarda çocuk ölüm ve yaralanmalarına dikkat çekmek için sürücüleri ikaz edip, bilgilendirdi.

İl Emniyet Müdürlüğünce kentin çeşitli noktalarında oluşturulan uygulama noktalarında çocukların ön koltuğa oturmasının tehlikeli ve yasak olduğu konusunda sürücülere bilgi verildi.

Elazığ Trafik Denetleme Şube Müdürü Özcan Sevinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafik kazalarının en büyük nedeninin sürücü hatası olduğunu söyledi.

Kazalarda ölen ve yarlanan çocukların sayısına değinen Sevinç, "Yılın ilk 7 ayında trafik kazalarında 12 yaşından küçük 460 çocuk hayatını kaybetti, 60 bini yaralandı." dedi.

Sevinç, çocuk ölümleri ve yaralanmalarının en büyük nedenlerinden birinin çocukların ön koltukta oturtulması olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Geçen hafta Elazığ-Diyarbakır karayolundaki kazada annesinin kucağından fırlayan 7 aylık çocuk, hayatını kaybetti. Çocukların ön koltukta oturulması yasaktır. Çocukların kafatası yapısıyla yetişkinlerin kafatası aynı değildir. Çocukların ön koltukta oturtulmaması konusunda farkındalık oluşturmak için uygulama başlattık. Sürücüleri ve aileleri bu konuda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz."

Sürücüler de uygulamanın faydalı olduğunu belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber