İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Havasızlıktan çocuğun öldüğü servisin hiç bir kaydı yok

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Bostancı: Yaptığımız ön araştırmada, aracın hiçbir kurumdan belge almadığını tespit ettik. Maalesef bir servis aracının taşıması gereken niteliklerin hiçbirine haiz değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2017 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havasızlıktan çocuğun öldüğü servisin hiç bir kaydı yok

- İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, 3 yaşındaki çocuğun içinde unutulması sonucu hayatını kaybettiği okul servisi için hiçbir kurumdan belge alınmadığını söyledi.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yaşındaki Alperen Sakin'in okul servis minibüsünde unutularak yaşamını yitirmesine çok üzüldüklerini belirtti.

Olayın okula ait "korsan" servis aracında yaşandığını öne süren Bostancı, "Konudan haberdar olunca minibüsle ilgili bilgi topladık. Yaptığımız ön araştırmada, aracın hiçbir kurumdan belge almadığını tespit ettik. Maalesef bir servis aracının taşıması gereken niteliklerin hiçbirine haiz değil. Servis aracından başka her şeye benziyor, sanki yürüyen bir billboard." ifadelerini kullandı.

Servis taşımacılığının önemine işaret eden Bostancı, bu sektörün hiçbir zaman rant aracı olarak görülmemesi gerektiğini belirtti.

Korsan taşımacılığa "dur" denilmesini isteyen Bostancı, şunları kaydetti:

"Yetkililerden daha fazla denetim yapmalarını bekliyoruz. Önüne gelen okul aile birliği, özel okul veya kreş eğitimi veren merkezler, kendileri araç alıp servis taşımacılığı yapabiliyor. Bu konuda bir yasal boşluk var. Anaokulu, etüt ve eğitim kurumlarının kendi adına araçlarla servis taşımacılığı yapmaları bir muammadır. Bunun ne kadar yanlış olduğunu, ihmaller zincirinin konuyu nerelere kadar taşıdığını bu üzücü olayla bir kez daha gördük."

Bostancı, korsan taşımacılık yapan araçların mobil ekiplerle denetlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber