'15 bin dolar ver zaman aşımına uğratsın'

FETÖ'nün avukat yapılanmasını deşifre eden Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianameye giren ifadeler, örgütün rüşvetle dosyaları kapattığını ortaya koydu.

Haber Giriş : 17 Ağustos 2017 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'15 bin dolar ver zaman aşımına uğratsın'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün avukat yapılanmasıyla ilgili iddianamesi örgütün rüşvetle davaları yönlendirdiğini belgeledi. FETÖ'cü avukatlık bürosunda bir dönem açlışan sanıklardan Avukat Hasan Yavuz Seyidoğlu ifadesinde, rüşvetle bir dosyanın zaman aşımına uğratıldığını anlattı.

Lisede örgütün dershanesine gittiğini, ünversite yıllarında evlerinde kaldığını söyleyen Seyidoğlu, mezun olduktan sonra da FETÖ üyesi Mustafa Çuhacı'nın avukatlık ofisinde çalıştığını belirtti. 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra bu kişinin FETÖ'cü olduğunu anlayıp işten ayrıldığını söyleyen Seyidoğlu şu bilgileri verdi:

15 BİN DOLAR VER DOSYA KAPANSIN

Mustafa Cuhacı, Ufuk Akçil isimli Güneş Tıp Kitapevleri sahibinin taraf olduğu bir dosya ile ilgili olarak, dosyanın zaman aşımına uğratılması için Ankara 8.Ağır Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürüne iletilmek üzere katibi olan ve aynı zamanda bir dönem Hukuk ve Hayat derneğinde sekreterlik te yapan Zafer Güven'e yanımda 15.000 Dolar para verdi ve bunu git yazı işleri müdürüne ver, dosyayı zaman aşımına uğrattırsın dedi. Yine 2013 yılı içerisinde ben avukatlık bürosunda bulunurken ismini bilmediğim bir Yargıtay üyesi de büroya geldi, ofiste kimse olmadığı için ben Mustafa Çuhacı'nın isteği doğrultusunda Garanti Bankası Demirtepe şubesinden Mustafa Çuhacı'nın dilekçesiyle giderek 4.000 TL para çektim ve kendisine verdim, kendisi de bu parayı Yargıtay üyesi olduğunu söylediği ismini bilmediğim şahsa verdi.

Kaynak: KARAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber